Elromlott az alaplapomon az egyik ram slot. Találtam egy ugyanolyan típusút, ha kicserélem újra kell telepíteni a rendszert?
Ha a slotot ki tudod cserélni, akkor csodálom, hogy ilyet kérdezel...
Az alaplapok alkatrészei elég speckó ónnal vannak forrasztva, hogy jobban bírják a hőt. Sima kézi forrasztópákával előbb szétégeted a nyákot, minthogy ki tudnád szedni a slotot a helyéről.
Aztán ha a másik szintén egy alaplapon van, és arról tervezed leszedni, akkor hasonló problémával kell szembenézned. Amikor a slot lábacskáin olvasztod az ónt, akkor maga a láb felforrósodik, és a műanyag slot meg fog olvadni jóval azelőtt, hogy az ón megolvadna. Le fogod tépni a helyéről úgy, hogy a lábak/érintkezők egyszerűen benne maradnak a lapban.
Bocsi,rosszul írtam!
Az alaplapot szeretném kicserélni egy ugyanolyanra.
Minden megegyezik a két lapon!
Azonos alaplap típuson belül is előfordulnak különböző ráncfelvarrások, amik az integrált perifériák esetében jelenthetik azt, hogy eltérő driver kell hozájuk. (Pl eltérő hangchip.)
De elvben múködni fog a rendszered.
Kicseréltem az alaplapot.
Az első indulásnál megijedtem,mert kérte az F2-öt,de elindult és azóta tökéletesen működik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!