Melyik laptopot választanád: Asus F550JK-DM112D vagy Lenovo IdeaPad Z710?
Asus adatai
Lenovo adatai
Nem tudok dönteni, és gondoltam, megkérdem a véleményeteket.
Közel áll egymáshoz a két gép. Alapvetően grafikai munkavégzésre kellene, de hosszabb távon bejöhet animáció, filmeffektezés is. Legtöbbször külső monitorral használnám, ezért jöhet szóba a 17"-nél kisebb méret. Hajlok az Asus fele, viszont a 16 GB lehetőségének és a billentyűzet háttérvilágításának hiánya szinte fizikai fájdalmat okoz.:/ Árban nagyjából a felső határon járok.
Asus érvek: matt kijelző, HDD 7200 rpm, erősebb videokártya
Lenovo érvek: 17,3" kijelző, 2 memória slot, 16 GB-ig fejleszthető, háttérvilágítású billentyűzet, szebb hangzás.
Szóval, te melyiket választanád és miért? Esetleg alternatíva?
Grafikak munkára MacBook-ot szoktak ajánlani, de ha a 2 közül kell, akkor Lenovo.
Viszont 280ert mar igazan rakhattak volna bele egy SSD-t, igy viszont venned kell külön (lássuk be, jobb SSD-n AftetEffects-ezni és nem a merevlemezre várni folyton)
asusnál a 4GB ram 850m-nél paraszt vakítás, remélem tudsz róla.
Ennyinél szokott felmerülni, hogy nem lenne-e jobb egy asztali gép.
Ha grafikai munkavégzéshez kell, akkor mindenképp 17 colos monitor.
Amúgy meg: [link] , itt sokkal jobban jársz.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
#1 Igen!:)) Szerintem is inkább ThinkPad volna jó, de tényleg ekkora a keret. Sajnos nem smucigság kérdése (bár az lenne). Az, hogy román a cég, most nem gond, mert Romániában élek. Amúgy csak azért tettem ezt a két linket, mert itt találtam részletes leírást a két gépről.
#2 SSD-t fog is kapni. Azért maradt ki a kezdeti konfigurációból, mert olyan komponensekre próbáltam figyelni, amik később nem fejleszthetőek (pl. proci). Szerencsére AE csak később esedékes (ha egyáltalán az), de tudom, miről beszélsz, régi asztali gépemen sokat birkóztam vele. Jelenleg Illustrator és Photoshop, ami a mindennapi munkát képezik. Itt is előfordulnak nagyobb fájlok, ezért húzok inkább a 7200 rpm felé.
#3 Nem tudtam, de sejtettem. Játék nem fog történni rajta, a grafikai alkalmazások miatt kellene az erősebb kártya és kifejezetten a GPU miatt. A mobilitásra szükségem van, így asztali gép fel sem merült. A kis kijelzőt külső monitorral kompenzálom (itthon és a munkahelyemen), legalábbis eddig mindig volt rá lehetőségem, csak remélni tudom, hogy ez így is marad. De ez egy erős érv volt a Lenovo mellett. Köszönöm a prohardveres linket, meg fogom próbálni!
Köszönöm az eddigi válaszokat! Gondoltam még másodkézből is, de a garancia talán a legfontosabb szempont.
Még örülnék véleményeknek, és az kritikát is jól viselem.
Egyiket se. Minőségük nulla, Lenovo garanciája nulla, emag-nak meg olvass utána, szaftos rémtörténetek vannak a garancia témában.
Ennyiért kapsz Asus N550-et magyar boltból, magyar garanciával, jó minőséggel.
Notebooknál sosem szabad csak a hardvert nézni, mert ha a többi alkatrész gagyi, akkor hiába van benne csúcs hardver. Pl. ha a 4 magos i7-et nem tudja rendesen hűteni a gép, akkor a hajadra kenheted, a leszabályozás miatt még az i3 erejét sem éri majd el a teljesítménye.
Köszönöm az újabb véleményént, hasznos volt.:)
Az emag és a magyar garancia nem téma, Romániában élek, tehát itteni garanciával kell gazdálkodnom. Az emagos linket csak illusztrációként használtam (ott találtam gyorsan magyar nyelvű technikai adatokat róluk).
N550-nek utána néztem, tényleg jó volna, ám sajnos itt valamiért aranyárban mérik (min. 320 ezer). Ennyim nincsen sajnos.
Megfontoltam, amiket írtál, és tovább folytatom a kutatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!