Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Több részre bontsam az 1...

Több részre bontsam az 1 terás tárhelyet? (hdd)

Figyelt kérdés

Most kezdek belecsöppenni a számítástechnika világába elnézést , hogy nem tudom a szakszavakat.

A kérdésem arról szól , hogy van 1 terás merevlemezem és , hogy szétbontsam ( pl helyi lemez ....) vagy maradhat egybe .

Rendszer telepités előtt állok ezért kérdezem.

Remélem valaki megérti ezt a kis bugyuta kérdést .

2015. jan. 31. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják partícionálás. És igen érdemes egy rendszerpartíciót csinálni, ami legyen 100GB, erre fog jönni a Windows + pár program, a maradék, meg legyen az "adat" meghajtó, amire telepíted a játékokat és töltöd a programokat. Azért fontos ezt így csinálni, mert ha úgy adódik, hogy újra kell rakni a Windowst, mondjuk vírus miatt, az adataid megmaradnak, csak a rendszer kerül újratelepítésre!
2015. jan. 31. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát, én azt csinálnám, hogy az 1 terrából leválasztanék 100 gigát a windows-nak, a maradékból valamennyit leszed magának a rendsze, a többit meg bonthatod ahogy akarod, akár csinálhatsz egy D meghajtót, ami 250 gigányi képnek meg egyéb dolognak ad helyet, csinálhatsz még egyet, mondjuk akár M meghajtót is, oda beállítod a maradékot, és azt raksz oda amennyit "akarsz", értelem szerűen amennyi maradt.
2015. jan. 31. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát ha csak ez az egy van a gépedbe akkor igen,mindenképp érdemes mégegy particiót késziteni,mert ha legközelebb újratennéd a rendszert mindened elvész.

Tehát én azt mondom hogy készíts.

2015. jan. 31. 13:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem ne haragudjatok !!

A rendszer ssd-re menne ezért úgy kérdezem hogy a merevlemez több particióra bontsam?

2015. jan. 31. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Én mindenképp több részre particionálnám még így is, hogy a rendszer SSD-ről fut majd.
2015. jan. 31. 14:02
 6/8 cianidetil ***** válasza:
Nekem a rendszer ssd-n van,a 2 terást egyben hagytam.De ez innetől ízlés dolga,ha akarod 3 részre is szedheted,egyet képeknek,másikat filmeknek ....stb.De hagyhatod egybe is.A lényeg,hogy a rendszer külön partición legyen,a többi a te döntésed!
2015. jan. 31. 14:04
 7/8 belapus ***** válasza:

Ahogy írták, minimum két partíciót ( meghajtót ) érdemes létrehozni.Ezt lehet az operációs rendszer telepítésekor is, de lehet később is a Lemezkezelő vagy egy külső program segítségével ( pl. Easeus Partition Master Free -- AOMEI Partition Assistant ).

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2015. jan. 31. 14:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Hatalmas köszönet mindenkinek :)
2015. jan. 31. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!