Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy működik a crossfire?

Hogy működik a crossfire?

Figyelt kérdés

Milyen proci kell 2 kártyának meg mennyi ram?

Miért jó a crossfire?

Vegyünk példának egy fx-6350/8320 és MSi R9 270x vga-t.

2015. jan. 26. 00:42
 1/6 anonim ***** válasza:

A crossfire technológiával két kártyát tudsz összekötni, hogy együtt dolgozzanak. pl.: 2db. 270x-szet ebben az esetben. Az elméleti sebességnövekedés ugyebár 200%-kos volna, de ez általában csak 120-180% között mozog. Természetesen egy izmos proci kell alá, ha két erős kártyát kötsz össze, itt az fx-8320 jobban játszik. Illetve a két Redonnál érdemes 4GB-os változatot venni, mert 2gb nem lesz elég a 2GPU-nak ( nem adódik össze a vram, csak az egyik kártyáét használja a technológia ).

Amúgy személy szerint feleslegesnek tartom, érdemesebb 2 kártya áráért egy erőset venni, az biztosan leadja a megfelelő teljesítményt.

2015. jan. 26. 00:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak ugyanolyan típusú kártyákat tudsz crossfire-be kötni. (A gyártó eltérhet) Azért jó mert a két kártya számítási teljesítménye összeadódik, viszont cserébe kétszer annyit fogyaszt mint egy kártya, a felső mocskosul melegszik, mert az alsó által kifújt meleg levegővel hűt, és játéktól függően maximum 80% teljesítménynövekedést lehet elérni, mert nem tökéletes a skálázás. A Vram pedig nem növekszik, két 2Gb-os kártya Xfireben ugyanúgy 2Gb, mivel mindkettőnek be kell töltenie ugyanazt az információt memóriába. Dióhéjban ennyi. Nekem volt SLI gtx 660-om (gyk. ugyanaz mint a crossfire) és elégedett voltam a teljesítménnyel, de egy idő után a memória hiánya eléggé szűk keresztmetszet lesz. Ha van egy erős felső középkatgegóriás kártyád, és veszel bele még egyet olcsón pár év múlva, meg fogsz lepődni mennyivel jobb. De ha most tervezel kártyát venni, akkor érdemesebb egy darab erőset venni mint két közepest.
2015. jan. 26. 00:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, azt nem írtam, hogy memória nem kell több nekik, mármint rendszermemória, manapság egy átlagos gamer gépbe 8GB-ot tesznek az mindenhez elég. És még annyit írnék, hogy a crossfire-t az alaplapra integrált corssfire chip teszi lehetővé, plusz ugye olyan alaplap kell, ami támogatja a crossfire-t és két PCI-E 16x-os foglalat van rajta.
2015. jan. 26. 00:56
 4/6 A kérdező kommentje:

aha, értem. és ez az alaplat támogatja a cf-t?

[link]

lehet csak én nem látom

2015. jan. 26. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen támogatja, ha megnézed 2 egyforma videókártya foglalat van benne.
2015. jan. 27. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha az alaplapon van olyan másik videókártya foglalat ami a legfleső, akkor támogatja.
2015. jan. 27. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!