Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb gamer konfigurác...

Junior-gamer kérdése:

Melyik a jobb gamer konfiguráció a kettő közül?

Figyelt kérdés

Processzor:Intel Pentium G3420

Alaplap: Asus B85M-G

Ram: Kingston hyperX fury 8GB

Videókártya: Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB

HDD: Western Digital Caviar Blue 1T

Táp: Corsair VS450

ház: Aerocool GT

Processzor:Intel Pentium G3420

Alaplap: Asus B85M-G

Ram: Kingston HyperX 4GB

Videókártya: Sapphire Radeon HD7790 OC 2GB

HDD: Western Digital Caviar Blue 1T

Táp: Corsair VS450

ház: Aerocool GT

Ezeket a játékokat szeretném rajtuk játszani:Far Cry 4

BF4

call of duty ghost

Gta 5

Stb......

Nem muszáj a játékoknak full grafikán menniük a gépen.

A válaszokat előlre köszönöm!!!

2015. jan. 25. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az első jobb vételnek tűnik.
2015. jan. 25. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezeken a gépeken legalacsonyabb részletességen sem futna el egyik sem ezek közül, főleg a BF4 és a GTAV. Eleve, az FC4 el sem indul kétmagos processzoron, csak injectorral, de úgy is irtózatosan rosszul fut. Emellett nem jó a hűtése is, újabb programokkal kegyetlenül melegszik. A videókártyák sem túl jók, 260-ast semmiképpen ne, az 1Gb már semmire nem elég. 3-4-5 éves játékok elmennének mindkét konfigon szerintem, de az elmúlt években megjelenteknek és az újaknak szerintem esélyük sincs. Vegyél egy olcsóbb 4magos i5-öst, mellé pedig egy normális videókártyát :) Egy jó minőségű 450-500-as táp (Corsair vagy CM)elég lesz hozzá így is. Nem ártana 8Giga ram sem. :)
2015. jan. 25. 20:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló kérlek írj egy i5 konfigok mert én nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz ezt is cak úgy random dobtam összer árukeresőn.A gépre 130.000 ezrem lenne nem baj hogyha egy pár ezer forintot csúszik.Én is néztem az i5-t de túl drága volt.
2015. jan. 25. 20:22
 4/11 anonim válasza:

Az első jobb. Viszont ha rám hallgatsz, akkor nem raksz össze most PC-t. Most néztem az árakat és nagyon elszálltak. Én fél éve ugyan ezt a processzort 4-5.000 forinttal vettem meg olcsóbban, mint amennyiért most árulják és már akkor is nagyon elgondolkoztam rajta, hogy megéri-e az árát..

A memória árakról nem is beszélve. 8Gb ram 20.000 forint felett kezdődik, aztán nemrég még 10.000-ért dobálták.

Jelenleg csak pénzkidobás lenne egy gép összerakása.

Anélkül, hogy pontosan megnézném a jelenlegi árukat az általad említett hardvereknek, mondom, hogy több mint 100.000 forintba lenne az első konfiguráció, az pedig nem kis pénz manapság. Fél év múlva pedig már alig érne valamit. Hacsak nincs ennyi felesleges pénzed, akkor várj még a gép összerakással, hátha lejebb mennek az árak. Ne dobd ki a pénzed potyára az ablakon mert megbánod.

2015. jan. 25. 20:55
 5/11 anonim ***** válasza:

i5 4440, mondjuk egy r9 270-el nem volna rossz középkategóriás konfig, ez a két alkatrész így 100 körül lenne. Ezek mellé mondjuk egy Asrock H87 alaplap 25 körül, valami olcsóbb rammal és egy minőségi táppal szerintem kijönne 180 körül (ha minden egyebet is hozzászámolsz)

Tudom hogy 130at írtál maximumnak, és biztosan lesz aki ennél olcsóbb konfigot fog írni, de figyelembe veszem hogy melyik játékokkal szeretnél játszani. Ezen a konfigon a BF4 egész biztosan elfut, valószínűleg alacsonyabb részletességen az FC4 és a Ghosts is, utóbbihoz nem árt 6-8 Giga ram. Az r9 270x ugyan csak 2 gigás, ami a mai játékokhoz elég kevéske, de alacsony beállítások mellett (kikapcsolt élsimítás, alacsony textúrarészletesség) elégnek kell lennie. Annak nem láttam értelmét hogy olyan alkatrészeket írjak amit ha megveszel, már most sem futtat el semmit, mert pénzkidobás. Hozzá kell tegyem azt is hogy ezeket az alkatrészeket sosem próbáltam együtt, normális árban kerestem kompatibilis alkatrészeket. Igazából azt tanácsolnám hogy ha Bf4 és társai a cél, gyűjts mondjuk egy 200ig, abból össze tudsz rakni egy olyan gépet (gtx 960 mondjuk, de jobb ár-érték arányban egy r9 280x) amin pár évig közepes beállításokon elmennek még az újabb játékok is, és nem fogsz idegeskedni rajta hogy minden akad :) Remélem segítettem azért

2015. jan. 25. 21:05
 6/11 anonim válasza:

Lehet, hogy most szentségtörést követek el, mivel én is mindig PC-s voltam és vagyok is, pedig nincs jó gépem, de 130.000-ért vegyél inkább konzolt. :/

Fáj, hogy ezt kell mondanom, mert sose gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani valakinek, de emberek, ami manapság megy a hardver piacon az vicc.. :/ Eszméletlenül felmentek az árak... 8GB memória 20.000 forinttól kezdődik és akkor még nem vettél semmit a gépbe. Egy normális processzor 45.000, videokártya 50.000. Már 115.000 forintnál tartunk és nem vettél még alaplapot, merevlemezt, gépházat stb.

Egy PS4, meg 130.000-ért kapható. :/ Aztán ott nem kell azon izgulni, hogy elindul-e a játék stb.

Én is évekig nézegettem a hardvereket, meg elképzeltem, hogy majd ha már dolgozok, akkor összerakok végre egy gépet, a 12 éves CRT monitoros helyett, de mire oda jutottam, hogy nekiálltam dolgozni elborzadtam az árakon, úgyhogy inkább összeraktam egy gépet netezésre/filmezésre és hagytam a fenébe a játékokat. :(

Eszméletlen árak vannak.

2015. jan. 25. 21:16
 7/11 anonim válasza:

Utolsó vagyok. Helyesbítenem kell a kommentemet. Az ipon.hu-n néztem most a konzol árakat és 119.000 forintért kapni PS4-et. [link]

130.000 forintból már PS4 + GTA 5 is kijön. [link]

2015. jan. 25. 21:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Előlre elnézést a helyesírási hibákért mert telefonról vagyok.Lehet hogy most megveszem az 1 konfigok mert nem règ ment tönkre a gépem.A gépeken ezeket a játékokat videózni szeretném természetesen nem frapsal hanem avermediaval.Ha most megveszem az 1konfigok majd később veszek bele i5 és egy jó videókártyát addig is majd videózok far cry 3-mat meg bf3-mat meg lehet hogy egy kis minecraftot is még nem tudom.Szerintetek ez így jó lenne?
2015. jan. 25. 21:32
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.Nekem xbox one-om van de arra egy játék 16-20 ezer forin ezér várok még egy kicsit.Most a két alap játékkal játszok rajta fifa 15 meg forza 5 motorsport.ja és azért kéne gép mert a mostani sajnos tönkrement.Én is pc-s vagyok mindig is azon szerettem jobban játszani.
2015. jan. 25. 21:39
 10/11 anonim válasza:

Hát, akkor ebben az esetben nem szóltam. :) Azt hittem, hogy ez a gép lenne majd az egyetlen megoldás játék téren, de így már más a szitu. Akkor viszont valóban nem olyan rossz az az első konfig. Folyamatos fejlesztgetéssel később elég szépen fel lehetne javítani. :) Viszont akkor én a helyedben már most vennék egy jobb alaplapot, meg tápegységet, amire később majd építkezni tudsz. :)

Én a helyedben akkor ilyen alaplapot és tápot vennék:

Alaplap: GIGABYTE GA-H97M-D3H -- 25.000 forint

Ez kb 3-4.000 forinttal kerülne többe, mint amit most akarsz venni. Viszont később ebbe mehetne Intel Core-i5 -ös processzor.

Tápegység: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W -- 15.000 forint

Ez csak 1.500 forinttal drágább, mint az általad választott, viszont ez már 500W-os 80+ -os táp. Ez mellett sok jót írnak róla. Nekem is ilyen van és nagyon csendes táp, bírja a gyűrődést.

Ezekre később már lehet építkezni és nem kellene sokkal többet költened a gépre, mintha azokat az alkatrészeket veszed, amiket választottál.

2015. jan. 25. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!