Hangfal csatlakozó átalakitó 6.3-as jackre?
2. vagyok
Más ötletem nekem sincs, mint az elsőnek. Ugyanis a hangkártya és a hangfalak paraméterei adottak. Ezen nem tudsz változtatni. Tehát szól, ahogy szól.
Ami pedig az első leírását illeti, azon mit nem értesz? Van 2 drótod a hangszórón, van 2x2 kivezetésű drótod a jack-en.Egyik a bal, másik a jobb hangszórónak. A + a vastag, a - (vagy árnyék) nagyon vékony, és a + vezetéket körbe veszi hasonlóan mint egy koax antenna kábelnél, csak annál sokkal vékonyabb. Tehát a Jack dugón el kell különítened a 2x2=4 szálat, és értelemszerűen összekötni a 2 hangszóró 2-2 vezetékével. A hangszórón a szines a +, a fekete a -, erre azért ügyelj, hogy ne ellenfázisban szóljon.
Lehet, hogy kicsit zavaros, de ha nem értesz valamit, vagy ha sikerült, írj nyugodtan.
Szia a vége az érthető volt de az elejét nem értem elvágtam a jackes kabelt és ugye ott csak 2 kabel van itt egy kép róla:
nem értem mire mondod hogy 2*2 meg nálam egyikse vastagabb vagy vékonyabb, valószinűleg én értek félre valami de örülnék ha elmagyaráznád:P köszi ;)
A piros a + - körülötte a negatív
ugyanígy a másik csatornához a fehér a +
A vékonnyal csak arra akartam utalni, hogy a + és a - nem egymás mellett fut, hanem egyik körbeveszi a másikat, amit pl. némely fülhallgató jack-nél alig lehet elkülöníteni.
Lehet, hogy csak 2 olyan szál ér össze, aminek nem kellene, ezért nem szól a másik oldal. Én elég rosszul látok, mikor ilyet csináltam nagyítóval néztem meg a kötéseket. Ha azok rendben vannak, akkor vsz. a hangkártya hibás. Nem tudom, eddig jó volt? Áram alatt ne dugdosd, mert tönkre megy.
Ami pedig a hangerőt illeti. Lehet, hogy a Hk. nem tudja kihajtani a hangszórókat. Kicsi a teljesítménye, vagy a hszóroknak nagy az impedanciája. Ohm a mértékegysége, talán rá van írva a dobozra.
Ezek a hangkártyák nem alkalmasak arra, hogy passzív hfalakat megszólaltassanak. Én is hifin keresztül használom, vagy fülessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!