A HD 4800-as kártyákhoz lesz windows 8.1 driver vagy marad a sima windows 8?
Tudom hogy a kártyán múlik, de én pont azért gondoltam arra hogy attól még lehetne rá rendes drivert írni windows 10-re is hisz az asztal/tálca/netes oldalak stb még nem tart ott hogy ne lenne elég neki egy hd 4800-as kártya. 3d-s programokban pedig értelemszerűen nem várom el hogy működjön minden.
Na még egy nekifutásból hogy biztos megértsem:
Szóval ugye ehhez van windows 7 driver...
És én nekem csak az elég lenne ha ugyanezek a dolgok elindulnának windows 8.1-en és 10-en amik nekem win7-en futnak..de ha nem írnak rendes drivert pl 10-re, csak a beépített windows wdm-es "driver" lesz akkor még az sem fog menni rajta ami win7-en rendes támogatott driver alatt ment.
Nyilván ha már olyan gyenge lenne hogy nem képes megjeleníteni magának az újabb windowsnak a grafikus felületeit akkor érthető hogy nem írnak rá drivert.
Pl van egy régi 8500-as ati és nyilvánvaló hogy oda már csak max xp-hez van driver mivel, nem tudja a kártya megjeleníteni a vista-tól kezdődően használt grafikus opciókat amik kellenek ahhoz maga a windows ablaki szépen jelenjenek meg és ne 800x600-ba.
a 2. válaszodban benne van a lényeg :)
a 4800as széria rengeteg mindenre elég. De természetesen ha folyamatosan jön több év múlva is támogatás, az újabbnál-újabb op rendszerekre is, akkor akinek nincs nagyobb igénye, az nem fog új kártyát venni. Márpedig az AMD elég nagy veszteséget szenvedett az elmúlt időszakban, így teljesen logikus is, h az újabb kártya vásárlásra ösztönzi az embereket. De igazából ez nem rossz dolog, mert elég sokáig volt támogatása a 4800as szériának, így nem lehet azt kijelenteni, h az AMD lesz.rja. Csupán már lejárt az ideje. Gondolj csak bele, h volt már azóta 5000,6000, 7000-res széria, r7 -r9 200as széria, és most jön majd a 300as. Persze h nem támogat minden a világba. Vmiből neki is élni kell. Jelenleg nekem is HD 4850em van, és a kisebb monitoromon (19" 1280x1024) még nagyon sok játék játszható. Én is 8.1et használok, és 8as driver van felrakva. Esetleg a 10nél majd bepróbálkozhatsz felrakni a 8as drivert, de az már nem hiszem, h működni fog
Hát ja csak ez így elég gáz, simán feltenném az újabb op rendszer de akkor még az sem működne ami addig ment az előző rendszeren, így köteleznek újabb kártya vásárlására.
Nekem meg hd 4830-am van ez még nem ilyen mutáns hanem igazi 4800-as külön tápcsatlakozóval öcsém gépében valami reinkarnálódott "hd 4850" van 1gb-os msi márkájú és nincsen rajta külön tápcsatlakozó.. és gpu-z pedig nem is rv770-et ír rá hanem valami "M68 vagy M98" nem emlékszem, lehet hogy valahogy úgy hozták össze hogy laptopokba szánt gpu-kat amik megmaradtak ráforrasztottak asztali gépbe való kártya nyákra..és ezeket csinálták belőle, az órejele sem annyi mint az annó igazi 4850-nek ezért teljesítményben kb ott van mint az én 4830-am.
És am tényleg elég sokmindenre elég még ezeknek a teljesítménye pl nekem full hdban elmegy minden aminek nem kell dx11.
Am mondok még egy cifrát windows 10 re nem lesz már teljes körű támogatottság 5000-res szériához viszont sima fermi-re 400-as széria meg lesz, dx12-vel..
:) Lehet az nVidia jobb partner :D Jelenleg a kártyái is jobbak a felső mezőnybe. Középkategóriát a GTX960al egyenlőre még nem hódítják meg, de amint becsúszik 60 ezer körülire az ár, bizony h az egyik legjobb vétel lesz. Én egyébként nem idegeskedem ezen a támogatáson. Az éven akarok összerakni 200-250 körül egy gépet (kb nyáron), abban úgy is olyan vga lesz, ami elég lesz az elkövetkezendő pár évben :) nem kell nekem h Ultrán fusson minden.
Hehe, az enyémen van külön tápcsati. Nekem Gainward van, elég erős cucc :D Annyi, h meghalt a ventije, és már nem gyári van rajta :D
Érdekelne hogy te is a legfrissebb elérhető drivert (13.9) használod a kártyádhoz? És ha igen akkor neked működik a power play? Tudod az a cucc ami leveszi 2d ben a kártya órajeleit 200 valahány mhz körülire..csak mert nekem ez nem megy sehányadik op rendszer és driver újrahúzás után sem..
Értsd: nézd meg gpu-al és a default clock ugyanannyi lesz mint az alatta lévő ami a pillanatnyi..tehát nem veszi vissza, régen pár évvel ezelőtte catalystekben működött(lehet hogy ezzel is előbb tönkremegy a kártya, így ösztönözve hogy vegyél újat?)
A másik..ez is szintén ha legújabb ehhez a szériához elérhető drivert és catalystet használod: A catalystből már nem lehet ati overdrive-al tuningolni ezeket a kártyákat, régen szintén ment ez is. Annyi hogy friss telepítésnél elsőre nyitom meg a catalyst-et megkeresem a teljesítményt alatta ott van az "ati overdrive" mire rámegyek szó szerint eltűnik az egész overdrive opció a menüből:))) Nem tudom ezt mire vélni és soha többet nem lehet már látni. Csak ha újrahúzom a gépet és a vga drivert is minden újrapakolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!