Most vettem egy új CPU-t DualCore AMD Athlon 5400B,2800 MHz (14 x 200. Amíg tölt a windows addig a hűtő 4754 RPM- re gyorsul, mi lehet az oka?
Induláskor egy természetes, ha folyton (terhelésen kívül is) ezt csinálja, akkor érdemes lenne átnézni.
Alaplappal sosem volt baj? Alaplap driver fent van?
Processzorhűtő honnét van? Az Athlonhoz vetted vagy előző processzorodról raktad át? Pasztázva van / volt?
Acer? Az nem gyárt alaplapokat, csak laptopba. Talán ASUS?
Az AMD gyári hűtő nem is megy ennyivel maximum se, rossz a mérés!
Mit hallasz? Már a 3500 fordulat is rohadt hangos.
A BIOS-ban a CPU hűtő ventillátorra állítsd be, hogy automatikusan szabályozza a fordulatszámát.
Nézd meg másik programmal mind a hőmérsékletet, mind a ventillátorfordulatszámot. Nem tudom mivel érdemes, én az ASUS saját programját és a CPUZ programokat próbálnám.
A CPU hőmérsékletet kétféleképpen is mérik, a CPU belsejében és az alaplapon a CPU alatt van érzékelő. Az utóbbi persze alacsonyabb értéket mutat. Ha hibás a pasztázás (én már párszor rajtafelejtettem a védőfóliát a hűtőborda alján), akkor azt onnan észreveszed, hogy folyamatos terhelés hatására kikapcsol a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!