Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert romolhatott el az fx...

Rantotthusi26 kérdése:

Miert romolhatott el az fx 6300 as procim?

Figyelt kérdés
Multkoriban vettem egy fx procit es eszrevettem hogy a biosban tobb a beallizas lehetosege mint a phenomnal volt ezt a szorzokra ertem nem csak cpu hanem mas szorzot is mutatott na a lenyeg hogy huztam 4ghz ig majd vissza 3800ra es ekkor sose kapcsolt be tobbet pedig a tobbi szorzot nem is piszkalzam:( kiegett volna vagy mi lehetett az oka? Huzaskor tobb youtubeos videon lattam hogy pl 217 fsb t allitanak be 20x200 melle ez miert van? Kell e egyaltalan az fsb piszkalni?

2015. jan. 22. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg sikerült kiégetned 99%, szedd ki az alaplapból az elemet és áramtalanitsd a gépet. 1 óra pihenő után tedd vissza, és próbáld meg bekapcsolni (gyári beálitáson lesz a bios), ha ekkor sem kapcsol be leégetted a procid.

az 1%-ot nem részletezném, hosszú mese és nem valószinü, de próba szerencse

2015. jan. 22. 00:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt hivjak sz...pasnak. mivel nem K jelzesu volt a procid igy meg csak gyartoi garancia sincs ra. Amugy biztos hogy a processzort nyirtad ki? Nem lehet hogy az fsb novelesevel a memoriat hutes hianya miatt esetleg az alaplapi aramkort? Barmi lehet.
2015. jan. 22. 00:59
 3/6 P.O.C. ***** válasza:

Felőlem széjjel mínuszolhatjátok ezt a posztot, de akkor is elmondom.

Mi értelme van egy zsír új technikát, ami alap órajellel is elboldogul minden játékkal, egyből OC-zni? Vagy az a plusz 10-20 FPS akkora boldogság? Komolyan nem értem. Még ha valami régi vassal csinálnád, amin már szaggat minden.

Nekem egy i5-6570K -m van már 2 éve, nem azért vettem K -st mert tuningolni akartam, hanem azért mert épp akkor nem volt sima változat, és olcsóbb is volt nála pár ezerrel akció miatt. Az alaplapom is alkalmas tunningra, tunningolhatnám, de mi a francnak, mikor mindennel elboldogul alap órajelen a mái napig is. Ha valami mégis kifogna rajta, akkor is inkább a grafikát veszem le picikét.

2015. jan. 22. 06:07
 4/6 P.O.C. ***** válasza:
***i5-3570K, bocs elgépeltem.
2015. jan. 22. 06:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Pontosan annyi értelme van, mint szakmányban teszteket és benchmarkokat futtatni, és folyamatosan a hőmérséklet szenzorok kiírását lesni, majd az így nyert adatokról véget nem érő épületes polemizálást folytatni valódi felhasználói programok futtattása helyett.

Ez egy fejlődési fázis. Amikor valaki számítógéphez jut, akkor vannak ilyen korszakok.

- Háttérkép korszak

- képernyővédő korszak

- cukiság megosztó korszak

- letöltő korszak

- stb

Idővel általában kinövik őket.

2015. jan. 22. 07:22
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! akkor valszeg leégett:( Én azért probáltam meg huzni és érdekes modon mégis vissza állitáskor csinálta ezt szal hogy kicsit több erő legyen mert nincs pénzem lecserélni a hd 7770 et aztán 4 ghzen szépen ment minden már csak amikor vissza vettem elszállt de leglább ebből is tanultam! ja meg a tuning egy oka az is volt hogy mindenhol azt lattam hogy lehet huzni milyen jo proci birja meg ilyenek szal gondoltam hátha furi hogy felfele mukodött vissza fele meg nem! :/
2015. jan. 24. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!