Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jobbak a Macbook-ok, mint egy...

Jobbak a Macbook-ok, mint egy windows alapú laptop?

Figyelt kérdés

Még sosem volt semmilyen apple termékem. Nem is szeretem, de sok helyen hallottam, hogy nagyon jók és sokat bírnak a MacBook-ok.

Jelenleg asztali gépem, meg egy nagy laptopom van, de hordozni nem kényelmes.

Egy kicsi Macbook megéri? Melyiket érdemes?

Elsősorban Adobe termékeket használok (abból is inkább Ps, Illusztrátor) meg ezekhez hasonló programokat. Nem internetezésre kellene, hanem hogy hordozni tudjam akár egy kisebb táskában (de azért lássam is a képernyőjét) meg ezeket a programokat tudjam használni.

Egyébként tudom kezelni, sokat használtam asztali Mac-es gépet, de az van vagy 30 éves, az alapján inkább nem ítélkezem.

Nektek mi a véleményetek? Megéri? Akinek van, tényleg jó, vagy ennyiért nem éri meg?

2015. jan. 20. 19:48
 1/6 winben válasza:
0%

Ez leginkább olyan kérdés, mintha iPhone, Android, Windows phone-t akarnál összehasonlítani. Meg fognak szólalni mindkét irányból a márka hívei.

Nekem nem volt mac gépem még, de láttam már néhányat és mérnökként azért csak értek a témához. Akinek van csak arra esküszik.

Akinek Windowsos PC van azok meg szidják a Windowst. Ez a jelenség leginkább csak azért van, mert ez a szokás, a divat. Ha irreálisan sok pénzt költesz valamire tudat alatt is próbálod másnak (és magadnak) megmagyarázni és bizonygatni, hogy márpedig jó vétel volt az akármilyen drága gép.

Szakmai szemszögből tudnod kell, hogy mindkét gépet ugyanott (kínában) gyártják, viszont míg egy 150 ezer ftos Dell masinára 3-5 ég garancia van, addig egy MacBookra általában csak 1-2. Tudnod kell azt is, hogy pl egy aktuális macbook air, ami mondjuk 380 ezer ft az megfelel egy kb 110-120 ezer ftos pc-nek teljesítményben.

Ha Ps-t használsz akkor neked mindenképpen macbook pro-t kell választanod. Az árait meg tudod nézni az apple.com-on.

Ha pc-t szeretnél Ps-hez akkor kell minimum egy i3as processzor (3xxx vagy 4xxx) szériás és 4-6 gb ram és valamilyen nVidia videókártya.

Amiket most írtam nem bonyolult dolgok, laptopszalon.hu-n ezekre a paraméterekre rá tudsz keresni. Ajánlott a Dell és Asus márka, a Lenovóktól és Acer-öktől pedig óvva intek mindenkit.

2015. jan. 20. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

"viszont míg egy 150 ezer ftos Dell masinára 3-5 ég garancia van, addig egy MacBookra általában csak 1-2"

Igen, csak amig egy Dell masina 1-2 ev alatt tonkremegy es hasznalhatatlanra lassul, addig egy MacBook 3-5 evig laptop marad:)

"pl egy aktuális macbook air, ami mondjuk 380 ezer ft az megfelel egy kb 110-120 ezer ftos pc-nek teljesítményben"

Ha mutatsz nekem egy laptopot aminek ugyanolyan a teljesitmenye, ugyanolyan vekony (!!!) es az akksi is addig birja (!!!) mint a MacBook Air, akkor megeszem a billentyuzetem.

A kerdeshez meg egyebkent annyit teszek hozza, hogy akinek volt valamilyen Apple termeke az soha tobbet nem ment vissza Windows-ra, Android-ra, stb. Ennyi, ez teny. Akinek van az imadja, es soha nem akar mast hasznalni. Az meg nem mervado szerintem hogy azok mit gondolnak, akik meg soha nem hasznaltak Apple cuccokat huzamosabb ideig. Ez ugyan olyan, mint egy szuz embert kerdezni arrol hogy milyen a szex. Olvasott ugyan rola, latta videon, de azert valojaban fingja sincs hogy mirol beszel.

2015. jan. 21. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Jo, amit eloszor mondtam azt visszavonom, a Dell az pont az egyik ami hasznalhato es megbizhato laptop-okat gyart. De a nagy tobbseg fos.
2015. jan. 21. 14:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Én mindenkinek azt szoktam ajánlani h ha lehetősége van rá,próbáljon ki egy macbookot 1hétig a windows után!

95% nem szeretne újra windowst!

(persze ez akkor nem érvényes ha játszani szeretnél rajt,mert arra még mindig a legjobb megoldás a windows,sajnos)de minden másra megfelel a macbook

2015. jan. 21. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Még ha nem is nagy cuccok a MacBookok a hardvert nézve, azért tudni kell, hogy az Apple-nél mindig az operációs rendszer a legnagyobb hozzáadott érték. Ingyen kapsz frissítéseket, míg Windows-nál fizethetsz érte, és még nem is stabil.

Tény, nem olcsóak a MacBookok, sőt, drágák, de a minőséget meg kell fizetni. Soha nem váltanék vissza Windowsra az OS X után.

2015. jan. 23. 09:37
 6/6 anonim válasza:

Kedves #3.

Van egy barátom,24 éves.Amerikában nőtt fel és világ életében Apple-t használt itthon is.Tavaly egy olyan projektbe kezdtünk együtt,amiben kénytelen voltam megismertetni a Windows-zal és feltelepítettük a Mac-jére. Nos a kezdeti fujjogás után 2 nap alatt belezúgott. Vett magának egy notebookot.Persze a Mac-et nem adta el, mert hurcolni és néhány megszokott dologra teljesen jónak tartja,de már a fő eszköze a notebookja Win-nel. Ennyit arról,hogy egy apple rajongó SOHA nem vált Windowsra....

A volt munkahelyemen Applet használtunk,mert a céges imázs része volt.Egyszer megkérdeztem a főnökünket, hogy ugyan árulja már el,hogy miért szívunk folyamatosan a Mac-kel,mikor a legtöbb területünkön sokkal jobban járnánk a Windowsal így meg folyamatosan kompromisszumot kell kötnünk és más, drágább programokat vennünk.

A válasz megdöbbentő volt számomra,de végtelenül egyszerű.

Azt mondta,hogy azért, mert az Apple jól néz ki!

Pf...hál' istennek már nem dolgozom ott.

2015. nov. 25. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!