Vettem ma egy Logitech vezeték nélküli egeret. Odáig stimmel minden, hogy egy nyúlfarknyi stick van hozzá, de ledöbbentem mikor bedugtam, bekapcsoltam és működik az egér úgy, hogy nem világít. Ehhez én már kőkori vagyok, hogy működhet? :D
Az is ilyen 2.4 Gigahertzes rádió kapcsolaton keresztül kb 10 métert hidal át.
2015. jan. 21. 04:22
9/12 anonim válasza:
A távirányító is infra, meg ez is, ami az érzékelőt illeti, de a jelek szerint az egér infrább (nagyobb hullámhosszú), a kamera infraszűrője meg ezt már nem engedi át.
2015. jan. 23. 23:47
10/12 anonim válasza:
Ja hogy az egérnek nem a kommunikációs fényét keresed, hanem az elmozdulás érzékelő fénye nem látszik?
Az bizony azért lehet, mert a ledek nem 800 nanométeres hullámhossz környékén működnek, hanem annál hosszabb hullámú infra ledek vannak beépítve. Azt a kamera sem látja. Az csak a vörös alatt közvetlenül lévő fényt látja lilás fényként, de ami jóval az alatt van, azt már nem.
Ezekben a kamerákban van beépítve infra szűrő, ez is csökkenti abban a tartományban az érzékenységét, hogy a forró felületek ne zavarjanak be egy-egy forró nyári fotón.
Egyszer kipróbáltam, kivettem egy kamera infra szűrőjét és a forrasztó páka felmelegedő végét is lehetett látni vele, miközben forrasztási hőfokra melegszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!