A következőben szeretnék tanácsot. Adott egy 32gb-s pendrive, amire két linux disztrót szeretnék olyan formában telepíteni, hogy bootolni tudjak róla. Hogyan?
Figyelt kérdés
Először is szeretnék egy ubuntut telepíteni rá, ami nem live cd-ként működik, hanem rendes telepítésként. (Ezt önmagában már próbáltam, működik)
Szeretnék egy ettől elkülönülő partíciót, ahova 2-3 linuxos bootolható rendszer kerülne (iso-s live cd-s formában). Külön erre is van lehetőség.
És kellene egy harmadik partíció adat tárolásra.
Na és a kérdésem: ezek egyenként megvalósítható dolgok, de így együtt elég komplexnek tűnik nekem a ddolog, nem tudom, hogy hogy kezdjek neki, mire figyeljek.
Ha valaki csinált már hasonlót, vagy egyszerűen csak van ötlete, akkor örülnék egy kis segítségnek.
2015. jan. 20. 11:06
2/2 kovpet válasza:
grub2-vel lehet iso-t bootolni, szerintem nem kell hozzá külön partíció sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!