Adobe After Effecthez, Photoshophoz, Sony Vegashoz és egyéb ilyesmi szerkesztő programokhoz milyen gép kell? Mi számít főként? Illetve ha játszok is mellette, akkor?
Üdv! A jelenlegi gépem így néz ki:
Intel Pentium G2030 processzor.
Gigabyte B75M-D2V Alaplap.
6GB Kingston HyperX ram (1x4 + 1x2)
Sapphire R7 260X 1GB GDDR5 videokártya.
Tápot sajnos nem tudom, csak azt, hogy 420W-os, és nem túl jó minőségű.
Thermaltake Commander MS-II gépház.
Illetve van egy ASUS VS229HV monitorom.
A játékok nagyon szépen mennek, azzal nincsen baj, de a renderelési idő rettentően sok, illetve valamelyik program komolyabb szerkesztésnél akad / fagy. Szerintetek mit fejlesszek a gépen? Én személy szerint I7-2600-ra gondoltam 12gb ramra és egy R9 270X kártyára plusz egy FSP Raider 550W tápegységre. Vagy van ezeknél jobb megoldás is?
A képlet egyszerű:
Lagmentes programokhoz RAM és Processzor
Élvezhető játékhoz RAM és Videokártya
Video (vagy egyéb) rendereléshez Processzor. (Itt a nyers erő számít.)
FullHD-t sem mindig renderelek. Ugyan FullHD a monitorom, de 720p-ben is nagyon szép és éles a kép.
Egyedül akció játékoknál szoktam 720p60fps-t vagy 1080p30fps-t renderelni.
Akkor úgy érzem elsőnek az I7-2600-at veszem meg (36.000 forint és vállalnak rá fél év garit). Utána akkor RAM bővítés majd táp csere, és végül videokártya lesz. (Tápot mindenképp le akarom cserélni videokártya váltás előtt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!