Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD vs Intel? (Gamer gépbe)

AMD vs Intel? (Gamer gépbe)

Figyelt kérdés
80 ezernél többet nem nagyon szeretnék procira költeni, mit vegyek ebből? AMD vagy intel?

2015. jan. 19. 15:02
1 2 3
 21/29 eVoLNT5 ***** válasza:

nekem gyárival 50fok felé nem ment soha. <_<

i5-4590em van

2015. jan. 19. 21:13
 22/29 anonim ***** válasza:

Nekem is 4590-em van. Soha nem melegedett túl, bár néha hangos a gyári hűtő. Majd hamarosan cserélve lesz.

Kérdésedre:

Szerintem I5 bőven elég játékra. Mellé kell egy jó videókártya, és egy jó hűtés.

2015. jan. 20. 14:51
 23/29 benedek2489 válasza:

Teljesen mindeggy hogy milyen a proci intel vagy amd egy válasz van az a jobb amelyiknek több megja van és ghz-je van

Ezekre ajánlom az amd fxi-es szériáját a legjobb az amd fx 9590 amazo.com-on van.

2015. jan. 21. 23:06
 24/29 anonim ***** válasza:
Tudod az a 8 mag sehogy se nyolc mag, 4 modul és 8 feldolgozó, magyarán olyan mint egy i5 HT-val csak az i5 még mindig lenyomja, valamint 8320 feletti procit nem éri meg.
2015. jan. 21. 23:10
 25/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező és #23-as!

Sajnos egyáltalán nem mindegy, hogy a processzor AMD vagy Intel. Egy gépnél mindig is meghatározó rész a processzor típusa.

A 8 mag az AMD-nél kész átverés, valójában 4 valódi mag van, amihez 8 darab sáv jár. Ha jól tudom, az AM3(+)-as foglalaton körülbelül 3 éve nem változtattak semmit. Az FX processzorok csíkszélessége 32nm, míg a 4. generációs Inteleké 22nm. Részben ez is okozza az FX processzorok rendkívüli felmelegedését. Egyébként ez a gép fogyasztásában is meglátszik.

Ez az én gépem összeállításánál is nagy kérdés volt, hogy milyen legyen a processzor. Elkeserítő tény, de sajnos egy gép összeállításánál a pénz beszél. Rengeteg hezitálás és gondolkodás után jutottam el arra a döntésre, hogy Intelt veszek. És megmondom őszintén, hogy eddig nem is bántam meg. 10 évig csak AMD-s gépem volt, csak a gondok voltak velük. Ha megteheted anyagilag, akkor mindenképpen Intelt válassz!

2015. jan. 22. 17:00
 26/29 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!

Úgy döntöttem egy pár hónappal eltolom a gépvásárlást és a következő konfigot fogom venni:

Proci: i7 4790K

Alaplap: asrock fatal1ty z97 killer

Ram: Corsair 4x4 gb ddr3 2133 mhz

ssd: 120 gb kingston

hdd: wd 2 tb

vga: msi gtx980

ház: coolermaster k380

táp: fsp raider 750w

hűtőventilátor: raijintek nemesis

Vélemény erről a gépről?

2015. jan. 22. 17:16
 27/29 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen rendben van!
2015. jan. 22. 17:29
 28/29 A kérdező kommentje:
Videókártyák terén melyik gyártó a legjobb játékra,videozásra?
2015. jan. 22. 17:34
 29/29 anonim ***** válasza:

Az teljesen mindegy, csak ne ref. hűtős legyen, és minnél több garit vállaljanak rá.

És a RAM meg felesleges olyan nagy órajelű, a proci 1600 MHz-nél nagyobbat úgyse kezel, szóval az a RAM nem éri meg, mert alapvetően nem gyorsul tőle a játék.

i7 meg felesleges gamer gépbe még mindig, mert amit az i7 nyújt neked, azt gamerként te soha se fogod tudni kihasználni, de ha megengedheted magadnak ezt a procit akkor maradjon, legalább 6 évig biztos nem kell proci miatt aggódni.

Raider 750? Hááát... Ha nem tervezel még egy GTX980-at, akkor a 650-es Raider is elég.

2015. jan. 22. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!