Sapphire 260x 2GB videó kártyához, jó lesz ez a tápegység?
Ezt a videó kártyát néztem ki a számítógépembe. Németországból kaptam egy számítógépet kompletten (HP Pavilion 550-440ng).
Konfig:
Alaplap: MS-7906 ( [link]
További adatok:
Ezt a tápegységet néztem ki bele: (LC POWER 550W vagy 600W)
Az alábbi játékokhoz használnám: (1024X768, 1280X1024-es felbontásban)
crysis 3, BioShock 2, bioshock infinite, Metro Last LIght, Need for Speed: The Run, Battlefield 4
Ebből a gépből mit lehet kihozni a jövőben??
Ebbe a Chieftec-be szerintem befektetek, hallgatok rátok, bár picit drága. Csak az a helyzet szeretnék a gépbe venni még 4Gb ramot is.
Szerintetek játékok terén ez a gép+bővítés esetén mi az amit ebből a számítógépből kilehet hozni??
Elég ide egy jó minőségű 400W-os tápegység is, hiszen a 260X videokártya a 12V ágról max 115W teljesítményt kér. Ha ez mellé van egy 100W max fogyasztású procid, akkor is röhögve elég, sőt akár egy régi (már nem igazán kapható) FSP PNF 350W-os egység is elvinné (ez is lead 300W-t a 12V ágon)!
Manapság sokan úgy gondolkodnak, hogy az újabb/erősebb hardverekhez biztosan erősebb tápegység is kell, pedig ez sok esetben nem így van. A fejlődő gyártástechnológiák és hatékonyabb architektúráknak köszönhetően van, hogy éppen visszafelé esik egy adott kategóriájú hardver átlagos fogyasztása.
A gyártók mindig nagyobb számokkal dobálóznak, amikor a videokártyájuk mellé tápot ajánlanak, mert 1: nem tudják milyen gépbe kerül majd a termék 2: számolnak a gagyibb tápokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!