Mi a számítógép legkevésbé megbízható komponense?
És mi a sorrend nagyjából? Esetleg vannak valahol meghibásodási statisztikák komponensenként vagy gyártóként?
Én így gondolom (a legmegbízhatóbbal kezdve):
processzor > memória > SSD > videokártya > tápegység > alaplap > HDD
Szerintem SSD mehet a legkönnyebben tönkre.
Utána talán HDD, VGA, RAM, lap, táp (ha minőségi).
Rossz procit még nem láttam, hacsak a hülye gyerek szénné nem feszeli.
Alaplap a legesélyesebb gyárihibára illetve másodiknak vga
Jó hardvert pedig rossz gépház és táp teszi tönkre (fentieket és hdd t elsonek)
a proci nagyon ritkán hibásodik. Igazából nem is sokszor hallottam még róla. Ha igen, akkor általában felhasználó hiba volt (levette a hűtőt, és nem pasztázta újra)
a vga-nal már gyakrabban fordulnak elő hibák. Itt kivenni egy gyártót, mert rossz lehet Asus, MSI, EVGA, Gigabyte stb. Sok vga-nál kijön ez a cicergős hang (új GTX), bár ezek nem számítanak hibának, én mégse mondanám normális működésnek. Ennek az oka, h vkinél jelentkezik, vkinél meg nem.
Memória hiba is elég ritka. Előfordul, de ez tényleg ritka. Figyelni kell nagyon, ha húzza az ember, kb ennyi
HDD-nél is szokott előfordulni hiba, bár ez tapasztalatom szerint gyártó függő. WD-t kevesebbet látok, mint Toshibát.
Alaplap is hibásodik, ezzel mondjuk picit többet találkoztam az elmúlt évben, mint előtte. Nem tudom mi volt az oka. Itt a hibás márkák az AsRock-tól és a Gigától jöttek
#7 hozaszolasod elott gyartokat nem is emlitetek
de utanad #8 egybol
persze heskatulyazni tenleg ertelmetlen
de sokszor volt hogy tobb szeriaja is kulonbozo hibakal jott ki egy gyartonak, tehat szeria alapon ha valoban sziria hibarol van szo meg lehet belyegezni az adott gyarto adott szeriajat
ami rosz fenyt vet ra akor is ha kesobb javitanak az a szeriat
igy erdemesebb egy teljesen uj szeria valltas utanit valasztani tole, mar ha arrol nem terjeng ujjabb rossz hir (hat azert ket egymasutani gikszert ritkan kovetnek el...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!