Milyen 22-24"-es monitort vegyek,25k-ig?
Újonnan akkora méretben csak szart kapsz.
Százszor inkább vennék egy használt IPS/PVA/MVA paneles monitort, mint egy új legalja TN-est.
Plusz egy a #1 nek, meg a #3-nak.
Ezeket ajánlgattuk eddig:
De most a legolcsóbb is 30ezer már az orbánék sz×rakodásnak köszönhetően. Vagy vegyél használtat, vagy várj pár hónapot, h normalizálódjon a HUF/EUR ráfolyam.
Ha már ennyit elköltesz, vagy vegyél használtat, vagy tegyél hozzá még egy kicsit, és akkor újat is tudsz venni IPS-est.
ő,igazából egy ~ 6 éves 15.5-ös hátrafele méteres katódsugár csöves (avagy milyen) monitort váltana.
Sajna nem értek az efajta lovakhoz.
Hát 3 féle panellal szerelik őket.
TN+film
Ez az alap, a tömegcikk.
Sokáig ez is megfelelt, mert a többi nagyon drága volt.
Hátránya, h a betekintési szögei elég gyérek, főleg 22-24 inch méretnél, vagy felette.
IPS
Ennek már jók a betekintési szögeik.
Sokáig drágák voltak, aztán az LG pár éve lehozta az átlagembereknek is megfizethető szintre az árát, és azóta már elindult a tömeggyártása, így a többi gyártónak is van ilyen modellje a megfizethető szegmensben is.
PVA/MVA (stb, valamilyen VA) :))
Ez is, mint az IPS, jó betekintési szögekkel rendelkezik. De ritkább, mint az IPS.
Szóval egy darabig jó drágák voltak a nem TN paneles monitorok, így inkább vagy TN-el vettek monitort, vagy használtak között kerestek IPS-t.
Végülis mindegy milyet veszel, de ha új vásárló vagy, akkor érdemes IPS-t venned.
Nekem pl. iszonyúan zavaró volt, h az ágyból nézve ahogy mocorogtam, felültem, elfeküdtem, úgy kellett a monitort is a fejemhez igazítani, h lássam is ami a képernyőn van. Ha nem egyedül néztem, akkor meg még rosszabb volt.
Persze nem sokat néztem a monitoron filmeket az ágyból, de ha mégis muszáj volt, akkor is csak kelletlenül.
A hagyományos katódsugárcsöves monitoroknál ugye ez nem lényeg, ott mindig ugyanazt látjuk akármilyen szögből nézzük.
Én Harvderaprót javaslom, ott a hirdetők adatlapjait le lehet ellenőrizni, h ki mennyire megbízható, mióta tag, és gyakran hirdetnek új készülékeket is, nem csak használtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!