Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » E-ATX-es házba ha micro-ATX-es...

E-ATX-es házba ha micro-ATX-es lapot rakok az gáz?

Figyelt kérdés
NANOXIA Deep Silence 2 ház + Asus H97M-Plus lap.

2015. jan. 17. 14:23
 1/3 T/Z ***** válasza:

Miért lenne gáz?

"Ha egy 4 személes autóval csak egyedül közlekedek, az gáz?"

Kábé ennyi értelme van a kérdésednek.

Az E-ATX (Extended ATX) lap nagyobb, mint a micro-ATX-es lap. Ha az belefér, akkor a micro-ATX miért ne férne bele?

2015. jan. 17. 14:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

A kérdés igazából arra irányult, hogy E-ATX-be beleférne a sima ATX is. Most rendeltem a bolttól egy micro ATX-es lapot, de van nekik az ATX-esből is. Milyen hátránya és előnye lenne, ha maradna a micro-s?

Annyit hallottam, hogy nagyobb a hely, kényelmesebben férnek el a dolgok a gépben, és jobban kering a levegő, jobb a hűtés.

De igazából szerintem egy E-ATX-esbe jobban mutatna az ATX lap. Annyira nagyon nem lenne különbség hűtésben.

2015. jan. 17. 15:02
 3/3 T/Z ***** válasza:

A lapok rögzítési lyuktávolságait szabvány rögzíti, amik visszafelé kompatibilisek.

Ez az ATX szabvány, rákeresve olvashatsz róla.

Megfelelő hűtés mellett (egy ventilátor elöl, egy meg hátul) gyakorlatilag lényegtelen mekkora házba milyen lapot teszel.

Az meg, h "hülyén nézne ki a nagy házban a pici lap".. hát ez nem szakmai kategória, hanem esztétikai, ráadásul olyan dologról beszélünk, amit eltakar a gépház oldalfala, szóval erre nem kívánok válaszolni.

Az ember nem az alapján választ alaplapot, h ATX-es, vagy Micro ATX-es legyen, hanem a felszereltségét nézi elsősorban.

Amúgy minek ekkora gépház?

Vagy van pénz rendesen?

10-12ezer egy Shrakoon VG4-W, ahhoz kettő ventit adnak, a kábeleket is el lehet vezetni, és belefér bármekkora lap.

Persze az, h kinek melyik ház tetszik, erősen szubjektív. Ezek a 30ezres kategóriában található minimalista kockatömbök nekem semennyire se tetszenek, bár az tény, h nagyon halkak, és igen jól szellőznek.

2015. jan. 17. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!