Szeretnék venni egy gamer PC-t, de nem tudom, hogy mennyibe kerülnek és hogy mi lenne az ideális. Segítség!?
Egy olyan gépet szeretnék, amin elfutna majd a GTA V, Battlefield Hardline, The Crew és Metal Gear Solid V, de ezeknek elég magas a rendszerkövetelményük.
Továbbá, ha valamit vennék, akkor olyat szeretnék, amit még évekig nem kell lecserélni, mert elég jó.
Itt egy link a tervről, de az a probléma, hogy ez elég drága, ha valaki tud, akkor kérem ebben is segítsen!
Link: [link]
Én az 1/3-ából építtek épp most egy gamer pc-t.
Minden játékot vinni fog maxon legalább 3-4 évig ha nem tovább.
Attól függ te mennyit szánnál rá?
Utána lehet kalkulálni.
Monitorod van?
Msi alaplapnál van jobb.
Ahogyan cpu hűtőnél is van olcsóbb és jobb is.
i7 el nem lesz gond a közeljövőben az 100%.
Erre sokan hurrogni fognak, de a legújabb WD winyok könnyen hibásodnak.
Ha nem lenne gond megtudnád mondani, hány éves vagy? Statisztikát vezetek otthon gyakori kérdésekről a configos témákról.
Proci:
Mondanám, hogy i5, meg nem is, mivel a fene tudja mi kell majd a 2015-ös játékoknak, és az i7 biztosabb, mint az i5.
Alaplap:
feleslegesen drága. Ennyiért már majdnem Asus Maximus 7 Ranger-t kapsz. De egy z97 chipsetes lap is megteszi, pl:ASRock Fatal1ty Z97 Killer Alaplap, vagy olcsóbban ASRock Z97 Pro4 Alaplap.
Hűtő:
Nem nagyon tudok hozzá szólni, azzal nem foglalkoztam túl sokat még.
Memória:
jobban járnál 2x4GB kittel, dual channel miatt. Minimális javulás.
Merevlemez, minek neked red wd-ből? szervergépet szeretnél? akkor már inkább WD2002FAEX vagy 2db wd10ezex.
SSD:
Felesleges bele 240 GB-os, 1 év múlva megint vehetsz újat kb. Inkább csak 120 GB-osat rakj bele hyperx fury 18k körül van, a maradék mehet videokártyára.
Videokártya:
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming - kevesebbet fogyaszt, kisebb táp is elég, fps-ben minimálisan érezhető javulás.
https://www.youtube.com/watch?v=S5aPkZFnVYU
Ház:
Ízlés kérdése, de egy 10k-s Sharkoon vg4(-W), vagy Zalman ZM-R1 is nagyon jó és megint spóroltál 7-8 ezret.
Billentyűzet:
Rajtad áll igazából, én 4 éve egy 1000 FT-osat használok és semmi gondom nincsen vele.
Monitor:
Ekkora méretet ennyiért nem éri meg. Nézegess BenQ márkájúakat, pl BenQ EW2440L, teljesen kielégítő ez is.
Táp:
Ha gtx 970-et veszel, akkor kisebb is elég, pl FSP Raider 550, Chieftec 550W CTG, meg társai.
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!