Hogyan tudok portot nyitni egy speedport w 724v routeren?
a gyógypedagógiai hozzájárulást most nem kérem. az orkok idejét is kímélve röviden szummázom, hogy mi az amit már egyébként is tudok:
a router config (böngészőben "speedport.ip" vagy "192.168.1.254") menüjében belépés után az internet főmenüben a port activation almenün belül a "Port diversions and port forwarding" menüben próbálok portot nyitni a saját alhálózati ip címemre.
például a bittorrent kliensemnél a beállításokban kiválasztottam a 36688 portot. a routeren a három mezőbe beírom TCP és UDP-re is, elmentem a saját alhálózati IP-mre a beállításokat (ami egyébként 192.168.1.64, de érdektelen) hogy biztosra menjek újraindítom a routert, a számítógépemet is.
az eredmény:
a torrent kliensben a seedelni kívánt torrentek többsége piros, mint a pávián segge. rengeteg újonnan elindított letöltésemre várni kell akár egy órát is mire elindul.
webes port nyitottságot tesztelő oldalak zártnak találják a portot.
a torrentkliens saját sávszélesség és port tesztelő programja is zártnak találja a portot.
mindeközben a router config oldalán a "Port diversions and port forwarding" menüben ott pihen az újraindítás előtt megadott TCP és UDP portom, ami megegyezik a torrentkliensben megadottal.
csak windows 7 alap tűzfalam van. a torrent kliens kétszer van oda bejegyezve TCP és UDP külön-külön. mindkettőn ott van a két-két pipa jelezve, hogy át van engedve.
az elmúlt időszakban háromszor hívtam ki tréhóm szerelőt, a routert is meg a légvezetéket is kciserélték már. lehet, hogy ezt a routert is ki kellene cseréltetnem? várom az ötleteket és köszönöm előre is!
Parancssorban leellenőrizted hogy valóban nyitott-e a portod? "netstat" parancs.
külső port tesztelő oldallal leellenőrizted?
A szolgáltatód nem tiltja a torrentet?
Titkosítást erőltetettre állítottad úgy is tesztelted?
Kipróbáltad olyan torrent seedelésével amit sokan szednek külföldről is?
Nincs több kérdésem.
egy kicsit még a routerről:
Firmware version
09021601.00.029
Boot code version
1.07.0
Hardware version
001
a system logban csak egy üzenetet spamel leginkább:
"Denial of Service incident detected SYN Flood (FW101)"
a menüben firmware frissítésre azt az üzenetet kapom, hogy az már legfrissebb.
egyébként egy 32 bites (opsys is az) bittorrent 7.9.2 (build 37954) -et használok
igen, erőltettem torrenteket. "[K]" legutóbb egy winrart akartam letölteni, amit több ezren seedelnek, várnom kellett vagy fél órát, mire lejött a 30 megabiten csak pár másodperces (3,6 MB) letöltés.
a szolgáltató nem tiltja a torrentet.
igen, mint írtam, webes külsős porttesztelővel is teszteltem.
ugyanilyen routerem van. (egy álom, ja nem.)
"Denial of Service incident detected SYN Flood (FW101)"
ezt nekem is dobálja
A letöltések/feltöltések egyáltalán nem mennek? Alacsony sebességgel sem? Ha nem, akkor szerintem nem a portnyitás miatt pirosak a torrentek, hanem azért, mert nem oldja fel a DNS nevet a tracker címében, így nem tud hozzá csatlakozni. Legalábbis nekem ez volt a probléma, mondjuk én utorrentet használok.
Próbáld meg hogy a Windowsban a hálózati kártyádnak ezt adod meg DNS-ként: elsődleges: 8.8.8.8 másodlagos: 192.168.1.254 (routered címét)
Ezután nyomhatsz egy gép újraindítást.
Ha még mindig nem megy, akkor pingeld meg a parancssorból a tracker címét. Pl.: ping torrentoldalcime.hu
Így megkapod az IP-jét az oldalnak, azt kimásolod, és a weblap címet kicseréled az ip-re. Pl. [link] kicseréled erre: [link]
Nekem ezután mentek a torrentek.
Ha még ez után sem megy, esetleg próbálj egy dns gyorsítótár ürítést a parancssorban: ipconfig /flushdns
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!