Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel procik, Avagy AMD?...

TheMartin03 kérdése:

Intel procik, Avagy AMD? Illetve Videókártyák 60-70-80 ezer forintos értékbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok, mostanában fejleszteném a gépem, és nézegetek AMD és Intel procik között, az Intel a teljesítménye, az AMD pedig az ára miatt csalóka... Melyik a jobb szerintetek? Illetve az Intelen és az AMD-n belül melyik? 4. generációsat szeretnék venni ha Intel, és i5 vagy i7 alja fele.

A videókártyával kapcsolatba teljesen szabad vagyok, a fent említett árral kivételesen. Esetleg amit kinéztem az egy ASUS Radeon R9 280X (T). Csak elég drágának találom.. Szóval ezekkel kapcsolatba kérnék véleményeket. Köszi előre! :)

2015. jan. 10. 15:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"ha utánaszámol valaki, akkor:

fx 6300 25k "

Nézz utána még egyszer az árának.

[link]

[link]

31 500-32 500 Forint

"de az tuti, hogy az amd mindig sokkal olcsóbb, aki azt mondja h nem, az hülye"

Ez kb. annyira igaz, mint a 25 ezer forintos FX-6300.

[link]

[link]

30 700-31 700 Forint.

Még amíg a processzor tényleg olcsóbb volt. Egy teljes konfiguráció szintjén minimálisra tudott csökkenni a különbség. De akkorát drágultak az AMD procik és alaplapok, hogy ez gyakorlatilag megfordult. Az alaplapok (amiken 900-as sorozatú NB van) átlagosan ~3000-et, a procik átlagosan ~6000-et. Eddig MBO+CPU szinten az AMD ~5000 forinttal volt olcsóbb az Intelnél, most majdnem ennyivel drágább.

2015. jan. 10. 18:31
 12/17 anonim ***** válasza:

tényleg drágultak elég szépen, bocs, ezt benéztem...

de őszintén megmondva még így is inkább 30ért is megvenném az fxet, minthogy I3at vegyek, más opció meg úgysincs

2015. jan. 10. 18:55
 13/17 A kérdező kommentje:

Csak én azt hallottam, hogy egy I5, ami mondjuk 50 ezer, az simán veri pl. a 6300-at, ami 32. 18 ezer forint, igaz, másik lapot is kell venni, +30, eddig +48-ba vagyunk, és akkor ott tartunk, hogy van egy elvileg sokkal erősebb procink mind az AMD, és egy sokkal fejleszhetőbb lapunk.

Majd még gondolkodom, de szerintem Intel mellett állok.

2015. jan. 10. 19:07
 14/17 Osynho ***** válasza:
Az ok, hogy olcsó a lap egy FX alá, de azzal tápellátási gondok lehetnek! Még alap órajelen is. Tuninghoz (ami a fő előnye az FX-nek és amivel megközelíthet egy i5-öst) meg pláne drágább lap kell, a hűtésről nem is beszélve. Szóval nem olyan fekete-fehér ez az olcsóbb dolog.
2015. jan. 10. 19:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Hacsak nem rendelerésről vagy hasonló munkáról beszélünk akkor teljesen felesleges négy magnál több. Azonban az Intelek magonkénti teljesítménye messze felülmúlja az AMD procikét, ami sokkal inkább számít. Nem is beszélve arról hogy AMD esetén nincs mire építeni, AM3+ az egy halott foglalat (elég rég óta), FM2-re pedig APU-k vannak, aminek nincs értelme egy erős VGA mellett. Szóval majdnem mindenre Intelt lehet ajánlani, drágább de megéri, tovább tart.
2015. jan. 10. 20:36
 16/17 anonim ***** válasza:
VGA-k esetén az nVidia kb. annyival drágább amennyivel többet kínál, jobb a támogatottsága, kicsit kevesebb hőt termel. Inkább 2 konkrét kártyáról lehetne megmondani hogy melyik éri meg jobban. Az pedig teljesen mindegy hogy a (z Intel) proci mellé milyen kártya megy.
2015. jan. 10. 20:39
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves #17-es kérdező... Miről beszélsz?
2015. jan. 10. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!