Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 970 mellé i5 4460 vagy i5...

GTX 970 mellé i5 4460 vagy i5 4690K?

Figyelt kérdés

Sokat hallom ezt a kifejezést, hogy a proci kihajtja a kártyát megfelelően. Ezt a kártyát a 4460 is "kihajtja"? Valaki elmagyarázná kicsit részletesebben, mit is takar ez a "kihajtja"? :D

Mellesleg a kisebb CPU 3,2 GHz, másik 3,5 GHz, OC-vel 3,9.

(Kb. 22% az órajelkülönbség, de az árkülönbség már 32%, szóval ár-érték arányban a gyengébb proci jobbnak tűnik, kérdés "kihajtja-e")

2015. jan. 10. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyobbik:

[link]

Kisebbik:

[link]

Egyes játékoknál a Single thread perfomance (egy szálas teljesítmény) számít amiért szeretik az inteleket vásárolni első sorban az amd-ek előtt.

És ebből a szempontból a 4690K (2247 pont) jobban teljesít mint a 4460 (1966 pont) ami játékok esetén 1-3-5 fpst jelent majd (szerintem).

De ahogy játot ezen a teszten 1000 ponttal többet elért a 4690K szóval ha nem áll annyira útban az anyagi tényező én a nagyobikkat venném másik esetben meg egy erős amd-s procit.

Remélem segítettem.

2015. jan. 10. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha telik rá, vedd a nagyobbat.
2015. jan. 10. 12:39
 3/6 A kérdező kommentje:

AMD FX 8350 eight core - ennek a teszten nagyon gyenge a single thread pontja. És biztos nem használja ki egy játék sem ezt a sok magot.

Hát tegyük fel telik a 4690K-ra, de akkor ahhoz már külön ventit is kell vennem, amit lehet nem úszok meg 20000 alatt, plusz másik alaplapot is, ami támogatja az overclockingot, lehet az is drágább.

2015. jan. 10. 13:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Én ezt néztem:

[link]

A két proci között, mintha 2 fps lenne az ugrás, árban viszont jobban megugrik (a sárga vonal).

2015. jan. 10. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Tökéletesen kihajtja a 4460!
2015. jan. 10. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:

A CryEngine kifejezetten kihasználja a több magos cput és az évtized játékát a star citizen-t erre motorja írják:

[link]

A konzol piac húzza vissza a játékfejlesztőket ezért nem van még csak pár játék meg ami előnyt szerez ebből de ez idővel változni fog.

Másrészről pedig a multiplayer mérete fog nőni ahol nem biztos hogy előnyt élvez a single thread.

2015. jan. 10. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!