GTX 970 mellé i5 4460 vagy i5 4690K?
Sokat hallom ezt a kifejezést, hogy a proci kihajtja a kártyát megfelelően. Ezt a kártyát a 4460 is "kihajtja"? Valaki elmagyarázná kicsit részletesebben, mit is takar ez a "kihajtja"? :D
Mellesleg a kisebb CPU 3,2 GHz, másik 3,5 GHz, OC-vel 3,9.
(Kb. 22% az órajelkülönbség, de az árkülönbség már 32%, szóval ár-érték arányban a gyengébb proci jobbnak tűnik, kérdés "kihajtja-e")
Nagyobbik:
Kisebbik:
Egyes játékoknál a Single thread perfomance (egy szálas teljesítmény) számít amiért szeretik az inteleket vásárolni első sorban az amd-ek előtt.
És ebből a szempontból a 4690K (2247 pont) jobban teljesít mint a 4460 (1966 pont) ami játékok esetén 1-3-5 fpst jelent majd (szerintem).
De ahogy játot ezen a teszten 1000 ponttal többet elért a 4690K szóval ha nem áll annyira útban az anyagi tényező én a nagyobikkat venném másik esetben meg egy erős amd-s procit.
Remélem segítettem.
AMD FX 8350 eight core - ennek a teszten nagyon gyenge a single thread pontja. És biztos nem használja ki egy játék sem ezt a sok magot.
Hát tegyük fel telik a 4690K-ra, de akkor ahhoz már külön ventit is kell vennem, amit lehet nem úszok meg 20000 alatt, plusz másik alaplapot is, ami támogatja az overclockingot, lehet az is drágább.
Én ezt néztem:
A két proci között, mintha 2 fps lenne az ugrás, árban viszont jobban megugrik (a sárga vonal).
A CryEngine kifejezetten kihasználja a több magos cput és az évtized játékát a star citizen-t erre motorja írják:
A konzol piac húzza vissza a játékfejlesztőket ezért nem van még csak pár játék meg ami előnyt szerez ebből de ez idővel változni fog.
Másrészről pedig a multiplayer mérete fog nőni ahol nem biztos hogy előnyt élvez a single thread.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!