Melyik videókártya márka a jobb, melyiket választanád?
ATI Radeon vs. Nvidia Geforce
Most nem az a lényeg, hogy melyik milyen típus pontosan, hanem hogy melyik "márka" a jobb, melyiket választaná?
Ha gondolod indoklást is írhatsz.
Köszönöm :)
még jó, hogy AMD vs NVIDIA és nem márka... :D
am ha AMD, akkor asus/sapphire márka párti vagyok.
"Most nem az a lényeg, hogy melyik milyen típus pontosan, hanem hogy melyik "márka" a jobb"
Egyik sem jobb a másiknál, épp ezért szoktunk adott típusokat hasonlítani.
Az AMD és az Nvidia a chip tervezők és a termékeiket bérgyártókkal állítatják elő (pl TSMC). A videokártyák márkája meg maga a kártya gyártóktól függ (Asus, Sapphire, MSI, Zotac stb).
Szerintem nehéz rá válazolni, hogy melyik jobb, hiszen mindkét cég termékei jók és általában néhány szériát leszámítva a márkák is megbízhatók. Dönteni szemellenző nélkül inkább áraktól függően lehet vagy egyéb spéci igények mellett (pl fogyasztás, CUDA/Physx támogatás, Mantle, 6 monitor meghajtása...akármi).
Az elmúlt években az AMD elég jól nyomult, míg most az Nvidia Maxwell egységei remek hatékonyságról tettek tanúbizonyságot (fogyasztás/teljesítmény).
Én pártatlanul szoktam vásárolni, így volt már jó néhány Radeon és Geforce karim is. Mindegyiket szerettem és rendesen tették a dolgukat (itthon az egyik gépben Radeon a másikban Geforce kártya van most is). :)
Nem tudok neked mit mondani, mert nem vagyok retardált, eddigi VGA-im ( a két gyártótól, mert volt vodoo is bizony ): Csak, hogy tisztán láss!
Eagle GeForce 2 MX 400, Leadtek GeForce 4 ti 4600, Connect 3D Radeon 9800XT, Asus GeForce 6800GT, MSI GeForce 6800Ultra, Asus GeForce 7900GTX, Gainward 8600GTS, Gainward 8800GTS 640MB, Sapphire Radeon HD4870, Sapphire Radeon HD5850 és legvégül, amit most használok: Powercolor HD7870 Myst PCS+
Mint láthatod, normális vásárló inkázik a két gyártó között, nem tudja egyiket se győztesként kihozni, egyszerűen van, hogy most épp AMD (régen ATI) éri meg, máskor meg nVidia... de sok nosztalgia jött most elő belőlem...
Köszönöm a választ az utolsónak!
Legalább valaki tud értelmes választ is adni, nem csak "kukacoskodni"!
Hogy adjunk erre értelmes választ?
Erre nem lehet válaszolni értelmesen..........
Egyik sem jobb a másiknál.
Nekem volt már nvidia kártyám, és amd (ati) is. Mindegyiket szerettem, egyikkel sem volt különösebb problémám. Jelenleg AMD-m van, (R9 280), mert azért az árért az érte meg legjobban, illetve nekem a Mantle is jól jön, de ha ezért az árért lett volna jobb Nvidia kártya, akkor azt rendeltem volna. Ilyen egyszerű.
Szóval ne is várj más választ a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!