Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek miért nem működik...

CsiziSaca kérdése:

Szerintetek miért nem működik ez az AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2 GHz Dual-Core processzor az ASUS M2N-MX am2 alaplapban, holott a leírások szerint támogatja?

Figyelt kérdés
Elindításkor felismeri a processzort, kiírja a típust, de ezután kiírja, hogy nem támogatott CPU és lekapcsol.

#AMD #Asus #AM2 #M2N-MX #Athlon 64 X2 6400+ 3.2 GHz Dual-Core
2015. jan. 7. 07:46
 1/5 Brenya ***** válasza:

Alapos elolvasás után úgy tűnik,hogy ennyi a különbség:(AM2-AM2+)

Alaplap: Socket AM2 for AMD Athlon 64 /FX CPU

Processzor: AMD Socket AM2+

Úgy tűnik nem támogatja(vagy valamit át kell állítani a "bios"-ban,esetleg frissíteni a"bios"-t).

2015. jan. 7. 10:09
 2/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Forditva jó lene am2 cpu am2+ lapba

De igy nem jó

Talán bios frisités megoldja de eben nem biznák

2015. jan. 7. 10:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elviekben oda-vissza kompatibilis alaplap gyártótól függően (az angol wikipédián olvastam). Az MSI-nél pl. nem kompatibilis. Így megnézem hátha van bios frissítés.
2015. jan. 7. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a processzor nincs benne a kompatibilitási listában:

[link]

A CPU kompatibilitási lista nem olyan, mint a memória. A memória lista azokat sorolja fel, amelyek biztosan működnek az alaplapban. De valószínű bármelyik másik is. A CPU lista viszont az összes processzort felsorolja, ami működik. Ha nincs benne egy processzor, akkor az szinte biztos nem is fog működni.

2015. jan. 7. 13:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igazad van. Közben én is találtam egy kompatibilitás listát. Ebben sincs benne, de az AMD Athlon 64 X2 6000+ igen.

[link]

2015. jan. 7. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!