Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi laptopba SSD? Részletek...

Régi laptopba SSD? Részletek lejebb.

Figyelt kérdés

Van egy kb. 7 éves kifogástalanul működő laptopom. Egyedül a sebessége gyengécske, és haldoklik a winyó. Édemes lenne kicserélni SSD-re, vagy maradjak a HDD-nél, vagy inkabb kuka az egész, és nézzek egy újabb irányába?

A gépet nem igen tudnám eladni valami nagy összegért, mivel már régi, de nekem még jó lenne, főleg ha kicsit lehetne rajta gyorsítani. Mit javasoltok?

A gépen Win7 fut,

proci: Intel Dual-Core T2310 1.46GHz/1MB/533MHz,

memória: 2*1GB 667MHz DDR2,

winyó SATA2-n csatlakozik.

2015. jan. 6. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ha neked elég olyan kevés tárhely, amit az SSD nyújt, akkor talán.
2015. jan. 6. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Véleményes, mert a RAM sem sok. Linuxra nem akarsz áttérni? Az is dobhat kicsit a használati élményen sebesség tekintetében.
2015. jan. 6. 22:15
 3/8 A kérdező kommentje:

120GB volt eddig benne, és elfértem rajta. Most is olyan kerülne bele (20 rugó alatt van SSD-ben).

Kell a win. Sajna a RAM-ot már nem lehet bővíteni.

Egyébként játékra nincs használva a gép. Csak iroda, filmnézés, net, ilyenek. Eddig is megfelelt, csak nem tudom, hogy megéri-e, hogy 6-7 ezerrel többet adjak egy kisebb tárhelyű (de elegendő) SSD-ért, vagy vegyek csak 12 ezerért egy kihasználatlanul nagy HDD-t?

Vajon gyorsabb lesz a gépem (rendszertöltés, nagyobb fájlok megnyitása)?

2015. jan. 6. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Új HDD-t ne vegyél, ha nem lesz kihasználva. Ha a HDD mellett döntesz, akkor vegyél inkább használtat, 5k körül vannak hibátlan 120-250GB-osakat.

A RAM mennyisége valóvan nem az igazi, SSD mellé jó lett volna legalább 4GB, hogy ne használja annyit a lapozófájlt, mert gyorssabban elhasználódhat az SSD. De ennek ellenére én biztosan SSD-t vennék. Már több mint 3 éve használok SSD-t, és azt hiszem az elmúlt 5 évnyi hardvervásárlásaim közül a legjobb döntés volt még annak ellenére is, hogy ma már 240GB-osat is olcsóbban kapnék, mint amennyiért akkoriban vettem a 128-ast..

2015. jan. 6. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs a helyesírási hibákért, nem tudom mi van velem.:)
2015. jan. 6. 22:47
 6/8 T/Z ***** válasza:

Pontosan milyen laptop ez?

Chipkészlet?

Processzor nem cserélhető?

Egy párezres cpu sokat gyorsítana rajta, ha a chipkészlet kezel nagyobb processzort.

[link]

És igen, vehetsz bele SSD-t, sokat gyorsít rajta, én egy ennél régebbi Pentium M-es laptopba is raktam már SSD-t, és szuperul felgyorsult tőle.

Vagy használt 7200RPM-es merevlemez, de inkább SSD, ha van rá keret.

Viszont abból se vennék ebbe a gépbe újat.

[link]

2015. jan. 6. 23:09
 7/8 T/Z ***** válasza:
Miért csak 2GB ram megy bele?
2015. jan. 6. 23:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Toshiba Satellite L40-14H

Az alaplapra max 2gb mehet (legalábbis leírás szerint)

2015. jan. 6. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!