Eltűnt az egyik merevlemezem! Ötletek? Lent részletesen
Figyelt kérdés
A gépemben 2 db merevlemez van 1 sata és 1 IDE. A satára van feltelepítve a windows. Eddig mind a 2 működött együtt de most valamiért az IDE eltűnt és a bios sem látja. kábeleket kihúztam, megnéztem h nem rossz-e de sehogysem látja. Valakinek van valami ötlete mi lehet a baj?2010. febr. 5. 16:40
1/5 anonim válasza:
Elhalt a merevlemez. Van ilyen sajnos. Ha a BIOS nem látja, akkor annak annyi.
Ha nagyon fotos dolgok voltak rajta, akkor reménykedhetsz, hogy a vezérlő elektronika halt meg, mert azt egy másik működő pont olyan winyóról át lehet tenni, és le lehet menteni. Mondjuk ehhez szakember kell és pénz, de még mindig nem annyi, mintha valami belül halt volna meg, mert ahhoz szét kéne szedni az egészet. Na aki ezt a szétszedést meg tudja csinálni, az 100000 forint alatt szóba se áll veled.
2/5 A kérdező kommentje:
kösz a gyors választ:) annyira nem nagy baj. csak néhány játék volt rajta meg filmek + zene. Még reménykedem mert úgy emlékszem hogy csinált már ilyet hogy a windoswban nem látszódott csak azt nem tudom hogy a BIOS látta-e...
2010. febr. 5. 16:53
3/5 A kérdező kommentje:
nem tudom mi történt de már működik....:D
2010. febr. 5. 17:00
4/5 anonim válasza:
Gyorsan ments adatot. Nekem is többször volt ilyen. Instabillá válik a merevlemez, aztán tényleg elhal.
5/5 anonim válasza:
vegyél SSD meghajtót, abban nincs mozgó alkatrész, talán tovább is bírja, mert nem folyik át rajta a forgó motor árama, ami miatt melegszenek ezek a régiek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!