A windows 7 telepítő fel kellene hogy ismerje az M.2 SSD meghajtót?
Figyelt kérdés
Most vettem egy Kingston 120 Gb-os SSD meghajtót M.2-est, beállítom az uefi bios-ban hogy jó legyen (m.2 mode) de az alaplap se irja ki sehol mint pl bootolható lemezt se a nevét semmit, a windows 7 telepítő pedig nem talál egy lemezt se, direkt kiiktattam a többi merevlemezt hogy ne zavarjanak telepítésnél de nem látja az ssd-t a telepítő!
Az alaplap Asus maximus 7 ranger!
Köszi előre is a segítséget
2015. jan. 5. 12:56
1/8 anonim válasza:
"MAXIMUS VII RANGER BIOS 1003
1.Enhance compatibility with some M.2 device."
Szerintem itt van a kutya elásva. Frissítsd a BIOS-t a legújabbra.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt kb miként kellene pendrive-ra az asus honlapjáról alaplapra frissítés vagy kb hogy mert rég csináltam ilyet :-)
2015. jan. 5. 13:18
3/8 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, mert ekkora értékű lapot kár lenne hazavágni, úgyhogy inkább az ASUS oldalát ajánlom: [link]
4/8 A kérdező kommentje:
Frissítettem, az első válaszodban az enhanced... azt az alaplap biosában kellene megtaláljam valahol?
2015. jan. 5. 14:32
5/8 anonim válasza:
Az azt jelenti, hogy az a BIOS frissítés javítja a kompatibilitást néhány m.2 driveal (magyarán ha eddig nem ismerte fel, akkor eztán fel kéne neki).
6/8 A kérdező kommentje:
elég drága lap volt nem hiszem el hogy nem kompatibilis vele van az alaplapon is csatlakozója beleillik vagy esetleg fejjel lefele rakhattam bele? Most se látok róla képet a bios-ban hogy felismerte volna
2015. jan. 5. 15:09
7/8 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy fordítva bele tudnád rakni. Ellenőrizd, hogy amit BIOS-t letöltöttél tényleg sikerült-e feltelépíteni (2012-es verziószámú kell hogy legyen). Valószínűleg About/info vagy hasonló fül alatt lesz. AHCI beállításokkal kéne még szórakozni. Ha nem megy, akkor írj az ASUS-nak a lapod pontos szériaszámát és az SSD pontos típusát megadva.
8/8 A kérdező kommentje:
Találtam leírást angolul, úgy vettem ki belőle hogy mások is bajban voltak vele, fordítva valóban nem megy bele, olyanokat irtak hogy pcie mode, a bios frissítést ellenőriztem az volt az első sikerült és az amit mondassz, megpróbálom az auto beállítást hátha az megoldja, egyébként köszi a segítséget, magyarul is irhatok az asus-nak? mert angolul csak úgy ahogy tudok
2015. jan. 5. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!