Ezen elfutna a Win 7? Jó választás ez a gép?
Intel Atom N270 (1,6GHz, 533MHz FSB, 512kB L2 cache)
1GB RAM DDR2 533MHz
60GB HDD
Intel 950GMA (256MB)
Ez 1 Netbook: Fujitsu-Siemens AMILO MINI UI3520
Elfutna rajta a Se7en, vagy netán a Vista?
-Ha nem fut el a 7, akkor jó az XP?
-Egyáltalán jó választás ez a gép?
-Szeretném internetre, és filmnézésre használni, mert eléggé sokat unatkozok az iskolában, ezen kivül ezen irnám a házidolgozatokat.
-Remélem jó a gép, mert olcsó, és nincsen sok pénzem rá.
A válaszokat előre is köszönöm!
Elfut rajta a win7.
Ha olcsó a gép akkor jó választás, bár én soha nem vennék Fujitsut. A márkásabb gépek megbízhatóbbak (HP, ASUS)
A gép nemigazán a legjobb darab ár/teljesítmény mutatóban, ha az árát nézzük, ugyanennyi forintért már jobbat is vehetsz (Budapesten).
-CPU: Az egymagos atom nemigazán a mai "modern" felhasználói szoftverigények kielégítésére lett kifejlesztve, (amit microsofték a windows 7-tel akarnak "kielégíteni",) főgépnek nem ajánlok netbookot.
-RAM: Win7 4 giga ramos gépen bootolás után megevett 2 giga ramot. (Vista 1 gigát, XP 512 megát). A Firefox 5-6 oldal megnyitása után szintén produkál 512 mega foglalt ramot. Szegény Win7-et sajnálom, nyomorogni fog 1 giga ramon úgy mint az őskorban az XP a 128 megán. (tudom, van lapozófájl is, de az megint sok energiát von le az akkuból, és még lassú is)
-HDD: ugye csak viccelsz, 60 gigára nem fér el olyan sok kedvenc film, egyetemi tananyag, hogy ne kelljen állandóan a főgépedről áttöltögetni rá újakat, főleg hogy a Windows 7 telepítés után lapozófájllal felfalt 15-20 gigát belőle. (70 ezerért már 160 gigás darabokat kínálnak) Külső merevlemez pedig pazarolja az akku kapacitását útközben. Youtube-s filmnézésnél nem kell tárhely, csak inkább sok akku kapacitás a processzornak amíg dekódolja a szerencsétlenül megírt Adobe Flasht.
-Video: w7 tele van teljesen felesleges akku kapacitást fogyasztó grafikus animációval, tartósabb használatra nem árt levenni a grafikus teljesítményt. ezek az übernagy ikonok a kis kijelzőn engem nagyon zavarnak (1024x600 10"). Intel GMA videó egy nagyon hátrányos helyzetű chip, de régebben sem szerették a játékok. 2004 utániak el sem futnak tisztességes teljesítménnyel. Ha teheted válassz tükröződésmentes matt kijelzőt, mert kíméli a szemedet filmnézéskor (nem verődik vissza a szemedbe a külső nagy erejű fényforrás fénye)
-Keyb: ha meg csak koliban akarod használni, vegyél inkább notebookot, annak a kijelzője is nagyobb, élvezhetőbbek a filmek, könnyebb rajtuk gépelni szöveget. Dolgozatokat írni nem a legkényelmesebb a kis billentyűzetén, mellesleg érzékenyek a sok kopogásra, az alumínium-gépház gyorsan tönkremehet.
Netbookra nagyon nem ajánlom az új windowst, a bolti akkuidő harmada sem lesz kihasználható mellette úgy, hogy minden minimumra teszek szoftverből (@Asus Eee 1001HA)
Sajnálom ha lehurrogtalak, de szeretnélek megkímélni egy esetleges rossz vételtől, mert ezen nagyszerű útitársak jó hosszú ideig vannak használatban.
Köszönöm!
Lehet benne ram-ot bőviteni, és processzort nagyobbra cserélni, pl.: 2GHz. ?
Mert
-2GHz
-2 gb ram
-és 100gb hdd jól jönne, mert akkor talán még a GTA is elfutna rajta, bár, lehet, lassan, de én elég keveset játszok pc-n, mert van xbox360-am.
Az utolsó választ köszönöm, mert már majdnem ott tartottam, hogy megszerzem a 7-et, de akkor az XP is megfelel.
...bár még csak általánosba járok, 7.b-be, de elég sokat unatkozok, ezért hasznos a netbook, de ha a gép jó, akkor erre gyűjtök.
Nem ez a főgép, annak van asztali pc-m, de sokszor vagyok mindenhol, ezért kell a pici gép.
Mégegyszer kösznöm!
A véleményeket várom továbbra is...
Win XP SP 3 szerintem tökéletes választás lenne, de létezik W7 gamer edition ami egy elég buherált változat de kimondottan játékosoknak fejlesztették.Torrent oldalakon megtalálható de nem próbáltam mivel egyáltalán nem játszom.
Ezért nekem Ultimate van fent teljesen jó de szerintem a 2GB RAM kevés neki tehát én is rakok még bele 1GB-ot mert a konvertálás tömörítés stb elég idő igényes így.Mig XP SP3 volt ugyan ezen a konfigon hasonló folyamatoknál nem vette észre lassulást,most igen.
Az előző hosszú válaszomból kifelejtettem, hogy a 256 mega videó memóriát az 1 giga ramból vonja le, így a windowsod csak 768 megabájt ramból gazdálkodhat.
Biosban lejjebb lehet venni, szerintem 64 mega elég vidónak régi játékokhoz.
Ha tescoban vagy mediamarktban árulják ezt a gépet, esélyed sincs bővítésre, mert ők ezzel nem foglalkoznak. Internetes áruházak, és szakkereskedések felajálják hogy nagyobb hardwereket tesznek bele pluszpénzért.
Szerintem kevés lesz az a 2 USB port, legalább háromra van szükség, mert borzasztó kényelmetlen egy pluszba bekötött lafogó USB hub.
ezekre is jellemző mint az asztali társaikra a belassulás és a vírusodás. Venni kell majd hozzá egy USB CD-DVD meghajtót (mivel nincs benne gyárilag), mert kevesebb macera van lemezről újratenni mint pendrájvról.
Általános oskolában szerintem nincs különösebb szükség laptopra. Ott a játékgépek a menők!
Apple iPhone/iPod Touch, Nintendo DS, Sony PSP ...
iPhonet leszámítva mind elérhető ötvenért, az iPod Touch és a PSP még internetezni is tud wlan-nal, Youtube képesek, tárolnak több giga zenét és videót, Office/PDF dokumentumokat olvashatsz vele, és legutolsósorban elfér zsebben. Praktikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!