AMD videókártya, folyamatos Kék halál! Mitől lehet?
Nem biztos mert utalhat még proci hibára is, vagy nem megfelelő a tápellátás, vagy túlmelegedés lép fel.
Szedd le az AIDA64-et, és indíts el rajta egy rendszer stabilitás tesztet kb 20 percig, ha 20-en belül kikapcsol akkor nem VGA hiba lesz (bár ilyenről még nem is hallottam amit leírtál).
Ha kékhalál megint, akkor próbáld egy másik táppal, értelem szerűen nagyobbal, és/vagy márkásabbal, ha akkor is csinálja akkor processzor hiba lehet.
Kék halál egyáltalán mit ír ki?
VGA hibát?
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Legtöbbször a drivereset szokta..
Azért vettünk 600w-os tápot, hogy ne legyen ilyen probléma, vettünk bele plussz hűtést, lefuttattam memtesztet, áttettem mindent más foglalatba, ezzel kiütve a RAM, alaplap foglalat, táp, és hűtéshibát.. És sokan panaszkodtak hasonlóra ezzel a kártyával kapcsolatban, és legtöbbször driverprobléma volt. De köszi le fogom futtatni ezt a programot :)
Milyen PCI eszközt használsz még az alaplapban?
Azt tedd át másik foglalatba.
Ez PCI videokártya?
Nem PCI-E?
De jelen esetben lényegtelen.
Az IRQ hiba az akkor jelentkezik, ha ütközés van pl. PCI eszközök között.
Át lehet állítani az értékeket, de szerintem ehhez már csak a nagyon elborult régi motorosok értenek, mivel már nem kell kézzel állítgatni, ezért kihalnak azok lassan, akik még tudják manuálisan állítani.
Egyrész már magától beáll, másrészt már PCI eszköz se nagyon van.
Ha IRQ hiba lép fel, akkor meg többnyire megszűnik, ha másik PCI slotba dugjuk az eszközt.
De nálad nem ez volt a hiba, vagyis nem logikus, h mi okozhatta a hibát, de mindenesetre örülök, h megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!