Melyik gépet vegyem meg? (MacBook)
MacBook Air 13" 128GB SSD - fullos (i7, 8GB RAM, 1,7GHz TurboBoost: 3,3GHz)
MacBook Pro RETINA 13" 128GB SSD - i5 2,6GHz TurboBoost: 3,1GHz, 8GB RAM)
Kb. ugyanannyiba kerülnek. Videót vágnék rajta. Ahhoz melyik lenne jobb?
Érdemes az Air hordozhatóságáról és 12 órás akksiidejéről lemondani a jobb kijelző miatt? Sokkal jobb? Videóvágásnál megérezni az i7-i5 proci közti különbséget?
Kettő közül Pro-t, mert alkalmasabb erre, illetve szükség esetén bővítheted is az SSD-t. i5 és i7 ne tévesszen meg, notebookoknál sokkal kisebb a különbség, mint desktop gépeknél (mindkető két mag 4 szál), és MBP alap órajele magasabb (TurboBoost maximális órajelét csak speciális esetben érik el, ha engedi a hőmérséklet és a fogyasztási keret, valamint komolyabban csak egy szálon terhelik a szoftverek a processzort - videovágás pedig NEM ilyen).
#1:
Videovágásra sokan jobban szeretik az OS X-t, már csak a Final Cut Pro és Logic Pro megléte miatt is. Feltételezem kérdező is emiatt érdeklődik a platform iránt. Gyártótól függetlenül egy jó, munkára szánt notebook hűtése pedig megbírkózik a feladattal, túlmelegedés csak a legolcsóbb, consumer gépeket szokta fenyegetni.
A 12 órás akkumulátoridő remélem nem gondolod, hogy videóvágás során is áll. Legjobb esetben is feleződik, ha mondjuk sima HD-t vágsz, de 4k esetén szerintem pár óránál nem fog többet bírni az Air.
Videóvágásban is elég jók az Apple gépek, magam is használom vágásra a 15" Prómat. A Final Cut Pro X elég tökéletes szoftver erre.
A túlmelegedés egyáltalán nem szempont, az ilyen gépeknek jól meg van oldva a hűtése, bár tény, hogy az akkumulátornak nem tesz jót a meleg, idővel romlani fog a teljesítménye.
Szia. Nézd meg az alábbi tesztet is a döntés előtt:
https://www.youtube.com/watch?v=UOtCvaAz690
Valamint azt tudom mondani, hogy videóvágásra és egyéb kreatív munkákra az Apple gépek nagyon jól megfelelnek. Kérdése neked mire van szükséged.:)
Szerintem a Retina jobb választás, hiszen nagyobb erő van benne és a méreteit tekintve minimálisan nagyobb mint az Air, valamint itt van a Retina kijelző!!! Ez kihagyhatatlan. A retina modellt javaslom mindenképp.
A videóban hülyeség, hogy nem lehet a tárhelyet bővíteni. Aki nem ért hozzá az minek csinál ilyen videót??
Amatőr
Hol van az leírva, hogy ugrik a gari?? Az ilyen urban legendek nem érdekelnek.
Csak mert én szétszedtem az enyémet és mégsem veszett el. Gariban javították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!