Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelentenek ezek az adatok?...

Mit jelentenek ezek az adatok? (router)

Figyelt kérdés

Vettem egy tplink tl-wr940n -es router. Az számtech boltos azt mondta hogy 300 megát lépes tolni (ebből jó ha ön 200 az tutdom.)

Úgy van megadva a dobozom h wireless speed 300mbps.

De a gyári adatokat nézve a wan port 10/100mbps.

Akkor hogy képes a router 300 mbps sebességre ha a wan portnak nincs ekkora kapacitása?

Vagy mit értek félre?

2015. jan. 1. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

-azt érted félre, hogy WAN és LAN port nem wifi :)

-a "wireless speed 300mbps" pedig nem a WAN és LAN port

Értendő? :)

2015. jan. 1. 15:40
 2/5 T/Z ***** válasza:

Gigabites routert kellett volna venned, ha nem elég a 10/100-as kapcsolat.

Mondjuk nem is értem, azt hittem már csak olyan routereket lehet kapni, amik ezt tudják.

2015. jan. 1. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem egy TLWR741ND van itthon ami szintén 10/100-as LAN-on, WAN-on, 1 éve vettem, de azon is nagy betűkkel rajta van, hogy 150Mbps Wireless N Router

Aki ért hozzá, tudja, hogy helyi wifi hálózaton belülre értendő ez a sebesség :)

2015. jan. 1. 15:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha a sebbeséget növelem az előfizetésben pl 250 megásra akkor fehetek új router ami viszi?
2015. jan. 1. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Semmit sem ér az, hogy rá van irva a 300Mbps. Mert a Wan/Lan része is ma 100Mbps tud. A Wi-Fi meg kb. olyan 140Mbps-t tud a gyakorlatban, mert ez egy 3TR3 Mimo N készülék. De mivel 100megás a wan portja, már 80-85Mbps-nél ajánlott a Gigabit router, mert a kábeles netet is vágni fogja.
2015. jan. 2. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!