Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Youtube videó akad. Mit tegyek?

Youtube videó akad. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Adott egy régi s478-as gép amin xp fut. A tulajdonos panaszkodik, hogy akad neki a Youtube de nem akar új gépet venni.. Sehogy nem bírom rávenni mert úgy gondolja, hogy az a gép még jó. Az a kérdésem lenne, hogy ebbe a gépbe ha rakok egy Gigabyte GV-R465D2-1GI (HD 4650)akkor lehet-e majd rajta videót nézni? Ja és a monitor FULL HD-s. Nem bízok ezekben az AGP-s dolgokban. (Ja és XP-n kívül más rendszer szóba se jöhet, mert nem hajlandó megszokni egy új rendszert...)

Alalap: ECS P4VMM2

Processzor: Pentium HT?(Többet nem tudok csak, hogy 2x2.8Ghz)

Memória: 1Gb Kingston DDR

2014. dec. 31. 11:59
 1/10 anonim ***** válasza:

én először is megnézném a bitrátáját a videónak

-tehát :

https://www.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U

lent a fogaskerék gombon lehet választani felbontást . 144 pixeltől egészen 4K-ig.

nézd meg melyik a legmagasabb felbontás amin még elmegy a videó. Ha a legalacsonyabbal sem bírja komplett gépcsere.

Ha bírja a 480p-t de a hd-t (720p) már nem akkor kérdezz rá mekkora a net sebessége (elvégre online nézi a mozgóképet :))

2014. dec. 31. 12:15
 2/10 A kérdező kommentje:
UPC net és 30Mbps. Ha nincs kitéve a videó teljes képernyőbe akkor szépen megy. Most néztem, hogy az a kártya sokkal gyengébb mint egy 1155-ös celeron integráltja :) halott ügy...
2014. dec. 31. 12:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha ilyen megátalkodott, akkor beszéld rá, hogy alacsonyabb felbontású videokat nézzen.

Az AGP-s dolgok megbízhatóak, csak lassúak a mai videokhoz. Az utolsó mohikánok tudták ugyan a DirectX 10.1-et, de alapvetően PCI-E kártyának készültek, amiket egy külön chippel kellett őket az AGP szintjére butítani.

2014. dec. 31. 12:24
 4/10 anonim válasza:

Elvileg igen, de nem lehet biztosra menni.

Mondd meg neki, hogy még ha működni is fog, nem lehet tudni, hogy meddig. Csak addig, amíg van az XP-hez olyan verzió a böngészőkből, amely követi a youtube fejlődését.

2014. dec. 31. 12:26
 5/10 A kérdező kommentje:

Ahha értem.

Köszönöm a válaszokat :)

2014. dec. 31. 12:26
 6/10 anonim válasza:
Szerintem nem a kártyán múlik. Ha a HD4650 nem is túl izmos, azért videókkal boldogul szerintem.
2014. dec. 31. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 Nem boldogul. A HD videók akadnak. Az AGP szabvány már kevés hozzájuk.
2014. dec. 31. 12:46
 8/10 anonim válasza:
OK, akkor mindenképp új gép kell. (#6)
2014. dec. 31. 12:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Egy HD 3850-el már tudok valamit kezdeni? Az GDDR3-as és nem 12Gb/s hanem 53Gb/s meg gondolom fogyaszt is de az már legyen az ő problémájuk.
2014. dec. 31. 13:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Csak azzal már az a probléma, hogy ahhoz kell venni egy normális tápot. Mindenféle occo megoldással is kb 20k lenne. Annyiért meg inkább ráveszem egy olcsóbb 775-re amin már van pci-e és DDR2-es. Ez se lenne jó sokáig, de ha ennyire nem akar vele foglalkozni akkor én már nem strapálom magam.
2014. dec. 31. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!