Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplap csak a QVL listában...

Az alaplap csak a QVL listában szereplő memóriákkal működik jól?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne nekem, hogy az alaplap gyártóknak az oldalán fent van egy QVL lista, ami azokat a memóriákat tartalmazza, amikkel jó a lap. Ez azt jelenti, h csak azokkal a memória modulokkal működik, mással nem?

2014. dec. 30. 00:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt jelenti, ahhoz túl sokféle memória van, hogy mindennel tesztelni tudjanak. Az azoknak a listája, amikkel tesztelték, és biztosan jó.
2014. dec. 30. 00:18
 2/4 A kérdező kommentje:
tehát ha én nem olyan memóriát veszek, mint amivel volt tesztelve, akkor igazából nincs is rá garancia, h az jó lesz?
2014. dec. 30. 00:19
 3/4 T/Z ***** válasza:
100%

Az esetek nagy részében megeszik az alaplap minden ramot, de ha esetleg mégsem megy vele, és nincs benne a listában, akkor nem lehet az alaplapgyártót b×szogatni érte.

Ezért készült a lista.

Sok gép megy át a kezeimen, de én még csak fórumon találkoztam olyan esettel, h valakinek sikerült melléválasztnia.

2014. dec. 30. 00:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Aha, köszönöm! :) Picit megnyugtattatok, meg nem is. Egyrészt, h nagy valószínűséggel jó lesz hozzá más is, másrészt viszont pakliban van az is, h nem. Egyébként mi utal arra, hogyha nem jó a memória? Csak mert ugye ha online rendelem a dolgokat, elvileg van a 14 napos elállás. Ha nem jó, visszaküldöm :D

Mégegy kérdésem lenne itt ezzel kapcsolatba. Hogy van az, h az Intel prociknál meg az AMDnél megvan határozva a támogatott Mhz, pl Intelnél 1600, AMD-nél 1866. Akkor hogy lehetséges, h sokan nagyobbat raknak bele?? Ha az alaplap viszi mondjuk a 2400 Mhz-et, a proci pedig az 1600at támogatja, akkor nyugodtan bele lehet tenni egy 2133ast??

2014. dec. 30. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!