Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit csináljak a ma vásárolt...

Mit csináljak a ma vásárolt egérrel?

Figyelt kérdés

Na a kérdés kifejtése:

Ma szülők bementek a Media Markt-ba.

Én már régóta akarok venni egy olcsóbb fajta gamer egeret magamnak.

Na, szülők hazaállítanak egy Trust GXT25 egérrel, ez nem is lenne baj, mert jó, de a baj az, hogy a szar mintadarabot hozták el, ami ki van állítva a polcra, az alja meg van kopva, és valamelyik nagyokos leszedte az aljáról a matricát és ragad mint a nem tudom mi, és a körömlakklemosó se szedi le, mindezt 4500-ért vették, és az már csak hab a tortán, hogy dobozt se kaptak hozzá.

Magyarul hazahoznak egy ragadós, nem tudom hány ember fogdosta, majdnem "használt", doboz nélküli sz*rt, és ezt ugyanannyiért, amennyiért az "újat" is megkapom.

Én akartam megvenni, és most mit csináljak.

2 év garancia így is van rá.

Kérem hanyagolják az olyan emberek a választ, akik azt írnák, hogy: "örülj, hogy kaptál", meg "ha ilyen gyerekem lenne....."

Mikor azt se tudja miről van szó az ilyen kötekedő ember, úgyhogy hanyagolja a válaszait.

Hangsúlyozom még egyszer, megvolt rá a pénz, mivel egy pár ezer forintos cuccot akartam, de nem egy ilyen szutykot, ha 500 forintért veszik jó, de ugyanannyiért, amennyiért újban is megkapom? Na ne....

Mit csináljak? Most hogy vegyek új egeret? Vagy hogy vigyem vissza, csináljak vele valami "rosszat"?

2014. dec. 29. 23:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jajj, ha ilyen gyerekem lenne ... :DD

Viccet félretéve tudod mit kéne tenned?

Először is néha hasonló cipőben jártam mint te és minden tiszteletem a szülők iránt, de néha meg kell nekik mondani a frankót, mert jól elvannak a mai világban ahhoz képest, hogy ma már semmihez se értenek és mindig csak a régi ideáljaikkal jönnek stb..

Tehát lényeg, mond meg nekik, hogy mi a helyzet, persze először finoman, ne úgy kezd, hogy hülyék voltatok b+, de ezt rád bízom, mivel a saját szüleidet jobban ismered.

És ugye már azért is, mert mint mondtad, hogy édesapád (ha jól olvastam) elégedetten kérdezte, hogy jó-e, magyarul ott vannak ilyenkor, hogy milyen jót cselekedtek és ilyenkor kicsit helyre kell zökkenteni a dolgokat, hogy nem édesapám, nem jót csináltatok, mert hazahoztatok egy használt, agyonfogdosott retkes sz@rt ugyan annyiért, amennyiért újonnan meg lehet venni stb.

És a boltra rátérve, a szülőkkel visszaviteted az egeret, mert ugye ők vették és nekik kell kicserélni.

Bizonyára ki fogják cserélni, elég ha megmutattatod velük hogy használhatatlan, ragadós stb... Mondjuk körömlaklemosózni nem kellett volna, hanem egyből visszavitetni, mert lehet elszáll a garancia.

Ezek után ki kell cserélniük, ha nem, akkor sajnos ott maradsz, hogy megint ki kell adni 4500 Forintot egérre, így viszont példálózni tudsz a szüleidnek, hogy na, látjátok, most mégegyszer ki kellett adni ugyanennyit.

Persze a dolog rosszul is elsülhet és Te jössz ki szarul, főleg hogy ha úgy kezdik, hogy te kis elkényeztetett .... miért nem jó neked az az egér úgy ahogy van ....

Na szóval csak úgy összekaptam neked most ezt a hsz-t, de remélem a lényegét leszűrted és viszonylag érthető.

Viszont ha most hagyod, hogy így maradjon ez a dolog az egérrel, akkor valószínűleg máskor is meg fog történni ez a dolog, csak éppen nem egy egérrel, de így legalább nem sérted meg a szülőket, ami megint egy megoldás.

2014. dec. 30. 00:39
 12/17 anonim ***** válasza:

És nem, nem akarok a szülőkkel szemben tiszteletlen lenni, meg viszályt szítani, mint mondtam tisztelem a szülőket, viszont attól hogy felnőttek és ők a szülők, még nem jelenti azt, hogy mindent jól tudnak és csinálnak stb.

Nálunk már történt hasonló, csak kicsit szarabb végkimenetellel (nagyobb kár), de miután beszéltem velük, hogy na, ez az én területem, én ehhez jobban értek és inkább adjátok ide a pénzt és én vegyem meg, azóta minden jól megy.

Sok sikert.

2014. dec. 30. 00:42
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos szerintem úgy fognak reagálni, hogy nekem nem jó semmi.

Erre tudnál valami tanácsot?

2014. dec. 30. 00:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg, te csak 5 ezer forintból csináltál ekkora problémát :D Másnál nagyobb pénz esetén se borul ki még így a bili, főleg nem egy egér kapcsán, de valahol el kell kezdeni :)
2014. dec. 30. 00:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Tanácsot? A Te szüleid, tehát jobban ismered őket, így helyzettől függően neked kell előállnod ötletekkel :)

Egyébként meg ha segítesz nekik kicsit nyitottabb szemmel járni és elmagyarázod nekik, hogy minden forint számít (bár ezt nekik tudniuk kéne) és abból a legjobbat ki kéne hozni, akkor talán máshogy reagálnának.

Bár az én szüleim eleve ilyen alapon működnek, de annak ellenére mivel bizonyos területekhez nem értenek, csak megpróbálnak érteni, így ha néha elmagyarázom neki, hogy milyen hülyeséget csináltak és kemény példákat vágok a fejükhöz, akkor idővel megértik, bár eleinte megsértődtek, meg "na a hülyegyerek oktatja a szüleit" dologgal jöttek, de igazából mást nem is vártam el tőlük, mindenesetre már azért kicsit jobb a helyzet és pl. ilyen területen már kikérik a véleményem és nem vásárolnak össze vissza, meg nem döntenek csak úgy.

Persze mint mondtam, a saját családod jobban ismered, tudnod kell, kinek milyen hibái vannak, mit tudsz felhozni és kire hogy tudsz és mivel hatni.

Többet nem nagyon tudok segíteni :)

Sok szerencsét :)

2014. dec. 30. 00:50
 16/17 Gábor_79 ***** válasza:

Biztos merő jóindulatból tették, nem kellene letörni a kedvüket. Úgy lehettek vele, hogy 5 ezerért biztos nem lehet rossz. Amúgy, a boltnak olcsóbban kellett volna adnia. Szerintem lapított is az eladó, nem egészen tiszta. Outlet termék.

Szerintem mond azt, hogy örülsz neki, meg jó-jó, de nagyon látszik rajta, hogy viseltes, nem szívesen használnád, cseréljük ki ... Úgy is arra gyűjtesz, dobsz hozzá és másikat választasz. A boltnak vissza kell vennie.

2014. dec. 30. 01:30
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pont ezért csináltam belőle ügyet, mert szeretem megnézni, hogy hova teszem/teszik a pénzt és mindenből hasznot csinálni.

Ez nem azt jelenti hogy spórolós/smucik vagyok, például simán megvennék 22 ezerért egy Logitech G502 egeret, mivel nagyon jó, de ha valami nem használható, akkor még 2000 forintot se adok érte.

2014. dec. 30. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!