Intel Celeron D vagy Intel Pentium 4 az erősebb?
nem kérek olyan hozzászólásokat hogy vegyél core 2 duot meg ezt meg azt, mert van gamer gépem, ez csak mellékes gép.
tehát melyik az erősebb például játék terén?
Igen, nem mindegy hogy s478 -ról vagy LGA775 -ről beszélünk. Mert mind a két foglalaton megtalálhatók ezek.
Pl. LGA775 esetén bagóért lehet venni olyan procit használtan, ami ezeket agyon veri. Két magos Pentium D-t lehet venni 1000 Ft környékén. De Core 2 -re épülő butított változatokat (Pentium Dual Core, Celeron Dual Core) is meg lehet venni itten körül, ami fele ennyi órajelen agyonveri ezeket.
légyszíves értelmezd át a kérdést, nem akarok venni semmit, szinte az összes kérdésnél ezt találom: vedd ezt vedd azt, mondom nem kell semmi, mert van gamer gépem.
csak írd le a tapasztalatod, tudásod és ennyi, tudom hogy a 775ös foglalatú agyonveri ezt, szinte egyértelmű.
nem akarok senkit megsérteni ezzel
Ott volt az alaplap típusa, s478-ról beszélünk. A Cerka csak Prescott lehet ezen a néven. Ahogy korábban leírtam, gyakorlatilag bármelyik P4 jobb nála, amit erre a lapra rá tudsz tenni. Ennél tovább nem is kell bonyolítani.
Azt mondod, van ilyened. Rakd bele, jobb lesz. Ha tudsz is húzni rajta, akkor még jobb. A P4 procid valószínűleg egy 533 FSB-s Northwood proci. Ez pedig nagyon jól húzható ilyen alaplapban.
Eredeti:
133 x 17 = 2261MHz
Húzva:
166 x 17 = 2822MHz
Még jobban húzva:
200 x 17 = 3400MHz
Ezek a "kerek" FSB értékek jók, mert a memória könnyen visszaosztható. Maga a proci a kisebb húzást biztosan elbírja, de lehet, hogy nagyobbat is. Próba cseresznye.
Ezek a támogatott processzorok:
Tehetsz bele Prescottot.
Itt tudsz hozzá keresni:
Átfutottam a hirdetéseket, hát 3-4ezerért találtam csak, illetve Northwoodot 1500-2000-ért.
Amire figyelj:
3GHz körüli órajel
1MB L2 tár (Prescott) esetleg 512KB L2 tár (Northwood)
800FSB
És minél olcsóbb legyen értelem szerűen.
Érdemes a hirdetéseket rendszeresen figyelni.
CPU-Z programmal ki tudod olvasni a másik gépben levő Pentium4-es adatait (FSB, L2 tár)
Bár ha 2.26GHz-es, akkor 533-as FSB-je lehet, ami nem túl sok. Ebből volt 512 L2 táras, és 1MB L2 táras verzió is.
Ezek azok:
Na, hát ennyi lenne, ha jobban akarod használni, akkor kell hozzá egy "igazi", teljes értékű pénégyes.
Celeronokkal az a baj, h az órajelük az magas ugyan, de belső felépítésükben gyengébbek a normális processzoroktól:
Northwood Pentium 4:
2.4-3.4GHz
512KB L2
800FSB
Prescott Pentium 4:
2.8-3.4GHz
1MB L2
800FSB
Northwood Celeron:
2.1-3.2GHz
128KB L2
400FSB
Prescott Celeron (ezek a Celeron D-k):
2.1-3.2GHz
256KB L2
533FSB
Látható, h az L2 tár az ami nagyon kevés a Celeronokban.
Irodai gépekben még elmegy, ahol elindítják a szövegszerkesztőt, vagy a táblázatkezelőt reggel, használják, pötyögnek rajta, aztán délután meg lekapcsolják. De netezéshez kell az L2 tár is.
A Northwood magosak már akkoriban is nagyon kevésnek számítottak a 128KB-os L2 tárral.
Plusz a 800-as FSB-s processzorok tudják a HyperTradinget, ez meg a virtuális kétmagos processzort jelenti. Nem duplázódik meg a számítási kapacitásuk, de azért valamivel többet tudnak számolni egymagos társaiknál.
Ram mennyi van?
2GB nem ért netezős gépbe se.
Ja, értem.
Azt a 2.26Gh-est?
Azt bele tudja tenni.
Ha az FSB-t 200MHz-ig tudja húzni, még eléri a teljes értékű Pentium 4-es sebességét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!