Mire kell figyelni használt számítógép vásárlásnál?
Nem tudom mennyire használt, de ha fel tudod nyitni a házat, akkor a kondikat nézd meg.
Futtass egy teljes körű ellenőrzést, ami alapján tiszta képet kapsz a használt gépről.
Érdemes a hűtésére is figyelni, nehogy hamar túlmelegedjen.
Először a gép oldalát leszedni, ellenőrizni a táp minőségét és hogy van-e valami látványos fizikai sérülés valamin. Púpos kondik, égésnyom, stb.
Aztán szoftveres stressztesztek. Merevlemez állapotellenőrzés Hard Disk Sentinellel, processzor izzasztás Prime95-tel, videokártya Furmarkkal. Közben nézni a hőmérsékleteket. Ha ezek hibát jeleznek, vagy teszt közben fagy, újraindul vagy hibázik a gép, az már rossz előjel. Valami vagy alul lett méretezve (tápegység vagy alaplap/videokártya VRM áramköre) vagy készül kilehelni a lelkét. Ilyen hibák később kevésbé extrém terhelésnél is előjöhetnek.
Köszönöm a válaszokat. Mentek a zöldek :)
Igazából ezt a gépet néztem ki: [link]
Mit gondoltok róla? Szerintem nagyon megéri az árát
45-50-et. és Pécs közelében kéne.
Igazából úgy gondoltam, hogy megpróbálom megbeszélni az eladóval, hogy monitor, hdd és vga nélkül adja 35-40 ért :)
Kedves Kérdező!
Futtass le egy 3DMark tesztet én azt tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!