Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HP G62 bekapcsolási HIBA,...

LandiikaaAnonim kérdése:

HP G62 bekapcsolási HIBA, tudnátok a hiba forrását?

Figyelt kérdés
Próbálom jól körülírni a hibát, hátha valakinek már volt hasonló problémája. A gépet kb másfél éve használom, a ventilátor benne az egyik napról a másikra elkezdett kicsit "kerregni" nem volt olyan vészes a hűtés is elfogadható volt nem foglalkoztam vele. Maximum cpu hőmérsékletem 84-85°C körül volt amikor terheltem, alapjáraton olyan 55-60. A hiba ott merült fel, h mikor használtam a gépet, és nem volt rá szükség alvó üzemmódba léptem vele, miután bekapcsoltam úgy 0,5-1 óra után a gép bekapcsolt de olykor nem adott képet a gép.. ilyenkor újraindítottam utána rendesen működött, nem tulajdonítottam neki nagy hangsúly(ez kb havi 1x fordult elő). Aztán a napokban ugyan ez felmerült, de csak a 3x 4x újraindításra kapcsolt be a gép, a venti felpörgött, bill világított de képet nem kaptam... Aztán az utolsó kikapcsolás után, már nem tudom bekapcsolásra bírni. Venti pörög.. ki lett tisztítva a gép, darabokra lett szedve, vga dióda hiábt néztünk, de nem láttunk semmi elváltozást az alaplapon.. Ramot cserélgettem a slotokban semmi... és más ramot is raktam bele semmit, winyót is cseréltem semmi.. Valaki akinek volt ilyen vagy ért hozzá megköszönném válaszát.
2014. dec. 27. 20:58
 1/3 anonim ***** válasza:

hajjajj. Amit most mondok, azt ne vedd fixre, de elég nagy valószínűsége van.

Úgy látom, h a hűtése nem a legjobb a gépnek. És valszeg ez lesz a probléma. A nővéremnek van egy Asus laptopja. Neki is nagyon gyenge a hűtése, 3 él használat után ugyanezt csinálta mint neked. Az elején ritkán fordult elő, h semmi kép, csak sötétség, majd a bekapcsoló gombbal kikapcsoltuk, így jó volt. Aztán hozzád hasonlóan egyre gyakrabban fordult elő, még a végén tökmind1 mit csináltunk, se kép, se hang, csak zúg a venti max fordulaton.

Olvastam, h a mi laptopunk típusánál ez ilyen "gyári hiba", ugyanis a kevesebb zaj miatt a venti szabályzása picit el van szúrva,, vmint a ház szellőzése is egy rakat f.s. A végeredmény: bedöglött a vga. Konkrétabban, besült.

Újra kellett BGA-zni, ez egy 20-25 ezer ft-os tétel. A gáz akkor van, ha a chip is sz.r, ugyanis abban az esetben ez 30-40 ezer közé rúghat, ha nem több. Tehát valszeg neked is hasonló problémád van

2014. dec. 27. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:
értem köszi a válaszod, várom még a többieket is, amúgy elvittem szervizbe és ők azt mondták h valszeg túlmelegedett a vga dióda benne és az veri le az egész rendszert és azt kéne benne cserélni amit 10 ezerre mondtak. Azért írtam hátha itthon meg tudnám oldani a problémát, mert vki volt már ilyen problémája és tudja a pontos megoldást :)
2014. dec. 27. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
tehát a lényeg, h vga a hiba ott is. ok :) Egyébként szvsz sok mindent nem fogsz tudni vele otthon csinálni
2014. dec. 27. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!