Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc-s játékoknál mi az az fps?

Pc-s játékoknál mi az az fps?

Figyelt kérdés
kb minden játéknl látom ezt a grafika beallításainal,de azt h ez mi is valójában ezt megmondaná valaki?:) előre is köszi:)

2014. dec. 26. 19:35
1 2
 1/11 T/Z ***** válasza:

Frame, per secundum.

Képkocka másodpercenként.

Ha 25alatt van, akkor az már szaggat.

2014. dec. 26. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:

FPS=First Person Shooter vagyis belső nézetű lövöldözős játékfajta.

Az fps a ''frames per second'' vagyis ha egy játéknál sok pl 60 vagy több annál jobb, mert folyékonyan látod a monitort.

Szerintem a first person vagy third person ra gondoltak!belső és külső nézet!

2014. dec. 26. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
van olyan ami még 30 fps-nél is szaggat.
2014. dec. 26. 19:51
 4/11 anonim ***** válasza:

"Ha 25alatt van, akkor az már szaggat."

Az a 25 az inkább 40...

2014. dec. 26. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
filmnél min. 25 játéknál min. 30 de aki nem konzolon hanem gépen játszik annak általában 40-50 körül kell hogy ne szaggasson
2014. dec. 26. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:

2-esen jót nevettem: "ha 60 vagy több, akkor folyékonyan látod a monitort". :D ergo cseppfolyóssá válik a monitor vagy mi? :D

Amúgy a többiek leírták kis betűvel, mint "fps" az a képkocka per másodperc, ez az érték akkor jó, ha 40-60 között mozog, de még 30 körül is "kellemes" a játékélmény, 30 alatt már "kellemetlen", de meg lehet szokni 20 alatt, szerintem meg már játszhatatlan, de én nem vagyok a számok híve, ahogy érzed úgy jó...

Nagybetűvel, mint "FPS" pedig a belső nézetes lövöldözős játékokat jelenti, mint a Battlefield, Call of Duty, Doom, Quake stb. játékok...

2014. dec. 26. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
30-40fps között hol szaggat? Istenem aki 100ezer ft videókártyákon nevelkedett fel annak jó hogy...
2014. dec. 26. 20:49
 8/11 anonim ***** válasza:
én több évig régi rossz vga val játszottam de játékfüggő.. lolban nekem már 40 az rossz
2014. dec. 26. 21:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Az alacsony frame-rate nem egyenlő a szaggatással. A legtöbb konzol játék 30FPS-re volt belőve és mindenki nagyon szépen eljátszogatott velük. Szerintem sokan félreértik a szaggatás fogalmát, mert ha valami folyamatos 30FPS-t produkál, az nem zavaró, de ha 60 és 25 között ugrál, az nagyon kellemetlen. Ezért nem evidens az átlag fps érték, mert lehet valami átlag 40FPS, ha az 15 és 80 között ugrál. Szóval szerintem itt fogalmi hibák vannak, jó az a 30FPS csak ne legyen kevesebb annál...
2014. dec. 26. 22:10
 10/11 anonim ***** válasza:
persze single playernél megfelelő a 30 fps de közel sem jó mint második osztályban az osztályzás.
2014. dec. 26. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!