Monitor vs videokártya vs win 7 vs felbontás. Megoldás?
Monitor: Samsung Syncmaster 2243NW
Videokártya: AMD Radeon HD 7700
A monitor rá lett kötve a videokártyára, viszont azóta visít, hogy neki a 1680x1050 60hz lenne megfelelő felbontás, amit viszont nem enged a win7. (Ő aszondja az 1440x900 az ajánlott.)
Probáltam a videókarinál állítani (Képrenyőfelbontás, speciális beállítások ott viszont a 1680x1050 csak 30hz-n megy, ami ugye a monitornak nem jó.
Nézegettem én a googlet meg a forumokat, nem egyedüli a probléma, az egyiken találtam is egy átírt illesztő progit, ami egészen addig müködik amig a gép nem kapcsol ki, nem megy alvó üzemmódba stb stb stb..
És olyankor illesztő program törlés majd újra rakás stb.
nyilván azt a részét szeretném megoldani a dolognak hogy ne kelljen mindig újra rakni az illesztő progit..
Első nekifutás:
Képfelbontás -> spec -> monitor -> pipa ki.
Utána az adapter fülön az elérhető üzemmódok között ott kéne lenni az 1680x1050@60Hz-nek is, és restart után is meg kéne maradnia.
Ha ez nem megy, akkor drasztikusabb módszer kell, aminek a legjobb módja powerstrip nevű programmal írni egy drivert a monitorhoz, majd azt manuálisan telepíteni.
Első nekifutás:
Képfelbontás -> spec -> monitor -> pipa ki.
Utána az adapter fülön az elérhető üzemmódok között ott kéne lenni az 1680x1050@60Hz-nek is, és restart után is meg kéne maradnia.
Mint irtam, hiába van kivéve a pipa nincs 60hz-s üzemmód az 1680x1050-re csak a 29 és 30 hz-s (16 bit és 32 bit esetesnél is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!