Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baj az alaplappal?...

Mi lehet a baj az alaplappal? A többi lent.

Figyelt kérdés
Van egy alaplapom, amire szeretném felrakni az XP-t, de az a probléma hogy amikor rádugom a merevlemezt nem csinál semmit. Megpróbálom érthetőbben.... AMD alaplap, 1600+ proci, 512MB ram, CD-rom, 20GB HDD, 300W táp. Mindent összedugok ahova kell, de a bekapcsolás után elindul a post de nem fut végig, nem ismeri fel a hardvereket. Lehúztam róla a HDD-t, akkor minden rendben ment, el is kezdte telepíteni de persze kiírta hogy nincs merevlemez. Ahogy visszadugtam a HDD-t megint semmi. A kábelek tuti jók, a BIOS-ban beállítottam a boot sorrendet,a HDD primery master, a CD secondery master, a jumper mind a kettőnél masteren van. Még annyit ír ki, hogy nem tudja a windowst elindítani, mert valami hardver változtatások voltak. Már reseteltem a BIOS-t is, sőt még Defaul-ba is állítottam de semmi. A merevlemez sem lehet hibás, mert többel is próbáltam, és ugyanaz. Lehetséges hogy valahonnan az alaplapról hiányzik egy jumper?
2010. febr. 3. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem egy IDE kábelen van ugye a CD-rom meg a vinyó?
2010. febr. 3. 14:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem. Külön-külön van, de próbáltam már mindenféle képpen, úgyis hogy egy IDE kábelre raktam és slave-re jumpereltem a vinyót, de semmi változás. Arra gondolok hogy egy alaplapi jumper hiányzik, vagy rossz helyen van valahól. Lehetséges ez?
2010. febr. 3. 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Jumper a rossz a cd-n állitsad slave-re
2010. febr. 6. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:
és szerintem teheted egy kábelre
2010. febr. 6. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!