Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop BIOS frissités kell?

Laptop BIOS frissités kell?

Figyelt kérdés
aprilisban vettem a laptopomat. nemrég néztem, és a bios verzioja 2.3 -as, de a gyárto honlapján már 2.9 es is fenntvan. ha nem frisitem lehete valami gondom? vagy ha frisitem hogyan? milyen gondok lehetnek közben?
2010. febr. 3. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha eddig nem találtál semmi hibát, rendellenességet, akkor tulajdonképpen az a BIOS, amit rajta van, is teljesen megfelelő.

Amúgy a BIOS frissítés nem egy nagy ördöngősség, csak az alapvető dolgokat kell betartani:

Feltöltött akku

Bedugott hálózati csatlakozó

Nem futó programok.

A honlapról ha leszeded az új BIOS-t, ma már szinte mindenhol van "windows alapú ugrade", tehát nem sok teendőd van. Elindítod az exe-t és végzi a dolgát.

A lényeg, hogy a BIOS írása közben ne kapcsold ki, ne húzd ki, ne szakítsd meg a folyamatot.

2010. febr. 3. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát inkább ha teheted dosból csináld

Jó ha van kislemez meghajtó akkor ez a teendő:

win98 ramdrive-os lemez letöltése (én SE-ét használtam)

floppyra megcsinálod

külön floppyra megcsinálod a bios fájlokat

Ami itt fontos másold fel a ramdrive-ba a fájlokat a 2. lemezről mert ha megsérül a floppy elszálhat az egész gép

cd-s megoldás:

ugyanaz mint fent csak egy dos cd kell és abba beleintegrálni a bios-t (pl ultra iso)

van még usb-ről frissítésre mód. De hogy is kell laptól függ (mikor a biost letöltöd benne van leírásban)

2012. jan. 9. 06:23
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi, azota sem csináltam. egyébként laptoprol van szo, nincs floppy, valamint 98-as winem sincs, és egyébként is kékhalált dobna annál, mert még xp sem megy fel rá, csak ha beleintegrálnám a drivereket.
2012. jan. 9. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!