A 64 bites windows 7 több ramot is égényel vagy nyugodtan tehetem olyan gépre is amiben csak 1Gb ram van?
A Windows 7 melyik verzióját kell telepítenem: a 32 bites vagy a 64 bites verziót?
A Windows 7 rendszer 64 bites verziójának telepítéséhez olyan processzorra van szüksége, amely képes a Windows rendszer 64 bites verziójának futtatására. A 64 bites operációs rendszer nyújtotta előnyök főleg akkor láthatók, ha nagy mennyiségű közvetlen elérésű memória (RAM) van a számítógépen telepítve (általában 4 GB vagy több RAM). Mivel ilyen esetekben egy 64 bites operációs rendszer hatékonyabban tudja a nagy mennyiségű memóriát kezelni, mint egy 32 bites operációs rendszer, a 64 bites rendszer gyorsabban válaszol, ha több programot futtat egy időben, és gyakran vált azok között.
Utolsó azért ez így teljesen nem igaz.
Először is indulás után egy frissen telepített rendszer nem foglalt rendszer nem foglal 1Gb-ot sem..most meg néztem "802Mb" a feladatkezelő szerint pedig pár automatikus indításra állított program már fut.
Video lejátszáshoz egy hardveres gyorsítást támogató lejátszót használok egy magas bitrátás fullhd mkv fájlt lejátszva is pár 10MB-al ugrik meg a memória használat.
Vicces hogy minimumra levéve(és ha csak az az egy program fut) még far cry 3-azni is lehet vele élvezhető sebességgel :D(persze csak egy 1280x1024-es monitorom van)
Alapvetően mondjuk nem erre lesz használva hanem netezés meg filmnézés..arra meg ez is elég..
Igazából arra szeretnék már választ kapni végre hogy előrébb lennék e vele hogy ha 32-es win menne rá vagy ilyen minimum memória használat szempontjából ugyanannyira töltik meg a ramot, tehát tökmind1..mert akkor nyilván 64-et tennék rá. Bár kezdem azt hinni hogy ti sem vagytok sokkal okosabbak nálam.
Írtál pár komikus dolgot. Fc3 teljesen esélytelen, hogy élvezhetően fusson, őszintén megvallva már az meglep, hogy egyáltalán elindul. A memóriának semmi köze nincs a felbontáshoz, ahogy a fullhd mkv lejátszásnak sem, a multimédiás feladatokat a gpu látja el, erre lett kitalálva(viszont ez is sántít egy pöppet, felteszem nem kimondottan combos gpu van a gépben, az alsó kategóriás szemetek meg nem jók kb semmire - itt újra megkérdőjelezném a fc3 játszható sebességét).
Az utolsó kommentedben is teljesen mellélőttél, ha megtelik a ram, akkor hdd re pakolja a cuccokat, üríti a ramot, és betölti az új adatot, aztán a hdd ről vissza a régit, ha valaminek az kéne - ez SOKKAL lassabb, mintha minden a ramban lenne. Mégis hogy jutottál arra a következtetésre, hogy "nem okoz olyan nagyon észrevehető lassulást"?
Én a 64 bites wint lassabbnak találtam amikor váltottam, de simán lehet, hogy csak bemagyaráztam magamnak, elviekben nem lenne szabad semmilyen negatívumot tapasztalnod. Viszont az 1gb ram win7 hez kevés, tök mindegy, hogy mit trükközöl(a task managert pedig felejtsd el, mint hiteles memóriafogyasztás mutatót, az ms állítása szerint a windows nem rendelkezik olyan eszközzel alapból, ami erre jó lenne - ködösek az emlékeim, de úgy rémlik, hogy csak az éppen használatban lévő memóriát jegyzi, a lefoglaltat nem, hiába nem fér hozzá másik program).
Pedig elmegy az fc3, és lehet vele normálisan játszani, csak le van húzva minden rajta fullra...miért mondanám ha nem így lenne? :D Hogy ezzel villogjak "hú nekem megy 1gb rammal"
Sejettem hogy a memóriának semmi köze hozzá, de ez a válasz nem is neked ment hanem az előző hitetlenkedőnek aki szerint "akadnak a videók" nem akadnak mondtam hogy lehet vele így is hogy 1gb ram van bármilyen formátumú és méretű videót nézni egy Msi hd 4850 van a gépben és egy athlon x2 6000+ proci.
"Az utolsó kommentedben is teljesen mellélőttél, ha megtelik a ram, akkor hdd re pakolja a cuccokat, üríti a ramot, és betölti az új adatot, aztán a hdd ről vissza a régit, ha valaminek az kéne - ez SOKKAL lassabb, mintha minden a ramban lenne. Mégis hogy jutottál arra a következtetésre, hogy "nem okoz olyan nagyon észrevehető lassulást"? "
"ha megtelik a ram, akkor hdd re pakolja a cuccokat, üríti a ramot, és betölti az új adatot, aztán a hdd ről vissza a régit"
Én ezt teljesen ugyan így gondoltam, nem írtam ennek az ellenkezőjét :D
Amikor azt mondtam hogy "nem okoz észrevehető lassulást" ezzel nem azt akartam mondani hogy ugyan olyan mintha 2gb ram lenne benne, pusztán arra céloztam hogy így is normálisan lehet használni ha pár alap dologra oda figyel az ember.(pl egyszerre nem nyit meg játékot, böngészőt, filmet stb...
A memória mérete csak akkor okoz lassulást, ha elfogy ~ ha nem futtatsz olyan dolgokat, amik megtömik, akkor elég logikus, hogy nem is lesz kevés. A motor is ugyanúgy pörög tele tankkal, mint majd' üressel. Azért veszel több memóriát, mert a programok többet igényelnek, nem azért, mert épp nincs jobb dolgod.
Viszont; netezés alatt gondolom nem email nézegetést értesz, nálam pár tab van most megnyitva(mail, wiki, etc), és laza 900mb t elfogyaszt. De ha még a jó kis memory leakes fb t is látogatod, akkor pláne vicces élmény lesz(nagyon ritkán kapcsolom ki a gépemet, de 1-1,5 naponta fb túllépi a 32 bites keretet, és szétfagy a chrome).
Továbbra is furcsának találom a fc3 at, hasonló cpu val próbálkoztam amikor kijött, 2gb rammal, és egy gtx550ti vel - egy döglött ló válaszideje gyorsabb volt. Mit értesz játszható alatt, számokban kifejezve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!