Egy monitor mely hardvereket terheli?
Van egy elég gyenge gépem, teljesen elégedett vagyok vele, a felhasználási céljaimnak tökéletes, azonban az az egy böki a csőröm, hogy a képernyő is öreg, gyenge a felbontása. Szeretnék egy FullHD monitort rákötni, azonban biztos vagyok benne, hogy nem tetszene neki. Mire kell figyeljek, hogy saccperkábé 30 fps-sel tudjak filmezni FullHD-ban?
Gondolom a videókártyát mindenképpen, ezen kívül?
u.i.: konkrét adatokat nem írok, általánosságban a terhelésre vagyok kíváncsi
u.u.i.:képernyő helyett TV-n is gondolkodom. Ha azt kötném rá miben változna a rendszerigény?
hogy mintor/TV/projektor kerül rá, teljesen lényegtelen.
Ami számít, az a szükséges csatlakozók, és a felbontás!
Pl. FullHD -t ne analóg jelen kösd össze, hanem DVI-D, vagy ha lehet akkor HDMI -n.
Ha nagyobb felbontáson használod, akkor a VGA és CPU -t fogja jobban igénybe venni.
mert míg pl. 1024x768 -as felbontáson 0.78 millió pixellel dolgozik,
addig 1920x1080 -as felbontáson 2 millió pixellel, azaz közel 3× nagyobb teljesítményt igényel, ez elsősorban a VGA -t használja jobban.
Videó felbontásnál is hasonló, csak ott a CPU -t veszi elsősorban jobban igénybe.
Egy FullHD (1920x180-as) felbontású videó esetén, nem árt a CPU -ból minimum egy Core2, vagy egy Athlon 64 X2,
Videokártyából egy AMD 3K+ vagy egy GF 7K+ -os kártya.
(ezek erősen minimum, ennél picit gyengébbel is össze jöhet, kisebb szoftveres trükkökkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!