Ma melyik processzorokban érdemes gondolkodni? (Intel/AMD)
Köszönöm a válaszokat!
Maximum most 150 ezer lenne amit ráköltenék és játékra lesz. Január végén tervezem beszerezni az alkatrészeket.
ezt így nem lehet megmondani.
Ha mondjuk nincs sok pénzed, de sok olyan alkalmazást használsz, ami sok szálon képes dolgozni, akkor ott jól teljesítenek az FX-ek.
De akár még játékra is jók. Pl az FX 6300 az egyik legjobb ár-érték arányú processzor a piacon.
Ráadásul húzni is tudod.
Cserébe a fejlesztési lehetőségek nem túl jók.
Illetve normális alaplapot csak 20k fölött kapsz alá.
1150-es foglalat viszont jól fejleszthető, főleg H97-es lappal.
Az meg hülyeség, hogy az FX-ek sokkal jobban melegednek.
Nézz meg egy húzható Haswell i5-öt vagy i7-et.
Kb lehetetlen komolyabb tuningot csinálni kupaktalanítás nélkül, mert nem tudod hűteni. Sajnos elcseszték. Bár elvileg a Devils Canyon szériában már jobb a helyzet.
FX-8150-es konfigot adtam el. Én részemről nem húztam, hanem csökkentettem az órajelét, mert felesleges volt. Viszont erre külön hűtőt kellett vennem, míg anno az Intelekre sosem kellett. Elég volt rá a gyári.
Én nem szerkesztek videót meg ilyesmit. Sokszor használom az Office-t és persze nagyon-nagyon sokat játszok. Tehát igazából játékra kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!