Mennyire bonyolult egy gép összeszerelése?
vhol el kell kezdeni. Én is innen indultam. Mindig egybe vettük az asztali gépünket. Aztán gondoltam egyet, és össze akartam rakatni egyet. Tudtam, h a boltiban nem nagyon bízhatók, hisz ott sose tudni, h milyen cuccot pakolnak a gépbe.
Még a dolgokat se tudtam összeválogatni, egy haveromnak szóltam, aki ebben segített. Aztán amikor megrendeltem az alkatrészeket, h mégse hülyén kezdjek hozzá, szétszedtem az otthoni gépet, teljesen, majd összeraktam. Így nagyjából láttam, h minek hol kell lennie, és hogy kell elhelyezni. Nem nagy dolog, az elején nehéz, amikor még semmi tudásod nincs róla
Nem bonyolult ha a józan eszedet használod, és utánanézel témának.
Legjobb lenn ha megkérnél valami hozzáértő ismerőst, hogy mutassa meg hogy kell összerakni, és utána egyedül is menni fog.
Nem bonyolult, én is úgy kezdtem, ahogy az utolsó írta, szétszedtem a régi gépemet, az új gépről viszont nem kértem segítséget, ezért elkövettem azt a hibát, hogy 2-3x erősebb procit vettem, mint a VGA(i5 3570+ gtx550 ti), de azóta sok cikket meg fórumot olvastam, most már nem dobok ki feleslegesen pénzt.
Az alaplap leírásában egyébként mindent megtalálsz, hogy mit hova kell dugni. Ha nagyon nem találnád fel magad, nyugodtan kérdezz.
Ha a kis csajnak sikerült akkor neked sem lesz nehéz.
Nagyon bátrak a hobbiszerelők. Mint akik megpróbálnak oprendszert telepíteni, és itt gyakorikérdéseken szembesülnek azzal, hogy nem a setup.exe-vel kell.
Ajánlom olvassatok jobban utána a témának, mert a gépösszeszerelés nem abból áll, hogy látod mit-hova kell dugni, és nagyon jó voltál. Mert ha most feltennék egy olyan kérdést pl, hogy szétszedted a gépet, ugyanúgy összeraktad, és ebben biztos is vagy, de mégse kapcsol be, vagy induláskor sípol. Miért?
Valószínű a hobbiszerelők nem tudnák rá a választ, mivel nem ismerik az ESD jelenséget.
ESD...
Tudom, hogy létezik, de volt már, hogy unalmamban már szarrá tapogattam a régi Athlon procimat, az alaplapot, amiben használtam és a ramokat, mégis tökéletesen működik. És nem fogdostam előtte radiátort vagy bármilyen földelésre alkalmas eszközt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!