Laptopnal milyen a biztonsagos homerseklet?
laptopban szűk helyen kell megoldani a hűtést, ezért jobban is melegszik
az i7-esek pedig kimondottan, bár a 4. generációra nem tudom ez mennyire igaz
nem szokatlan hőmérséklet a 80-85° se, egy hűtőpadot dobj alá ha az alján van olyan rés ahol be tud fújni
szoval 90 c-vehetjuk hatarnak vagy az mar sok? a hutopadokkal az a baj hogy nekem pont a fan folott van a pont ahol melegedik ha melegszik es hutopad az meg pont belefujan a fanba ami meg nem tesz jot neki.nem tudom hogy van e olyan cooler ami szivja a levegot es azt lehet e ez ala rakni
a gumistamasztek es a fan kozott van altalaban a melegebb pont
A hűtőpaddal nekem az a tapasztalatom, hogy legtöbbször semmit sem ér (hűtés szempontjából).
Az én laptopom ugyanannál a játéknál pontosan ugyanannyira melegedik fel, mióta kicseréltem 2 darab ÉPÍTŐKOCKÁRA a hűtőpadot (túl nagy és kényelmetlen volt).
Amiket láttam laptopokat, azokban vagy oldalról, vagy fölülről (a billentyűzet alól) szívták be a levegőt. Ezért elég nagy marhaságnak tűnt már korábban is, hogy alulról fújják rá a levegőt a hűtőpadok. Aztán kipróbáltam...
Közben nézem a képet, amit linkeltél. Lehet, hogy a tiédnek jót tenne egy megfelelő hűtőpad. Bár az meg jól telenyomná porral... Szóval nehéz kérdés ez...
----
A hőmérséklet processzor függő. Nekem csak i5-ös van a laptopomban (2 magos), így az valamivel hűvösebb. Az mostanában (játék alatt) 73°C körül szokott lenni legfeljebb. Nálam 70°C körül van a határ.
Ezt találtam az i7-4700HQ-ról, ha ilyened van:
i7-4710HQ:
Illetve eddigi tapasztalataim alapján is valószínűleg 100°C a kritikus a legtöbb Intel (laptop) processzornál. Ez azt jelenti, hogy ha 100°C fölött van viszonylag sokáig (= néhány másodpercig folyamatosan), akkor már le fogja kapcsolni magát (illetve a laptopot). Illetve ha már veszélyesen megközelíti ezt a hőmérsékletet a processzorod, akkor le fogja korlátozni magát.
A sok karakter után tehát én azt mondanám, hogy a 90°C már sok. 70-80°C közé próbáld meg belőni. De én 80 körül se nagyon használnám sokáig...
nekem egy T500-asom van (P8600), a legmagasabb mért hőmérséklet 67°C(ne kérdezzétek hogy, haverom hozta elő ezt az adatot belőle)én ha játszok akkor egy CD-tokot rakok alá.
éha érdemes arrébbrakni, mert felmelegszik alatta az asztal, és nem olyan jó a hűtés. Nem tudom hogy milyen ennek a y5070-nek a hűtése, de a ThinkPad-oknak ált. jó szokott lenni. meg szerintem egy ilyen gépet nem tudsz annyira meghajtani hogy bármi baja legyen... mert ugye a T500-asban egy 2.4-es Core2 Duo Centrino van, márpedig az nem jó játékhoz!(igaz hogy kb 10mp alatt indul win7-tel SSD-vel ugyhogy nagyon jó munkagép)ja meg hány köbcenti/másodperc a venti teljesítménye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!