Ehez a processzorhoz (Intel Core i5-3570K 3.4GHz LGA1155) jó lesz ez a hűtő (Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1)? Vagy esetleg valami másik tipp.
A Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
nagyon jó hűtő, nekem is ilyen van egy i5-2320-t 55°C-on tart terhelésen. A i5-3570K fogyasztása csak 77 watt, a i5-2320 95°wattjához képest.
Viszont vigyázni kell, mert méretes darab!
A procira jó lesz, de figyelembe kell venni a méreteit, főleg a magasságát (159 mm), illetve a ház szélességét, nehogy úgy járj, hogy nem fér el... (Nálam épphogy elfért. Szerencsém volt, mert előzőleg nem mértem le a rendelkezésre álló helyet...)
Szóval, ez házfüggő is.
Összehasonlításképp, a másik említett hűtő (Hyper TX3 EVO - ami egyébként szintén nem egy rossz darab) csak 136 mm magas. Igaz, kisebb a ventilátora is (92mm<120mm).
Igen hasonló kaliberű ház a kettő. Nekem a Caller Master volt és 148,5 a gyári megadott adat, de az téves. Egynél több linket tudok mutatni, amin a Hyper 212 Evo be van szerelve. Mellesleg én is azért váltam meg a háztól, mert ezt akkor még nem tudtam. Szóval belefér. [link] galéria 2. kép.
A Thermaltake háza sem hibátlan. Pl. az USB 3-as csatlakozó a ház hátulján van kivezetve, amit nem is értek [link] de talán ez a legkevesebb. Viszont azt nem láttam élőben. Javaslom olvass el róla egy-két vásárlói véleményt.
Több fórumot átböngészve, én is találtam nem egy ahhoz hasonló véleményt, hogy
"Azért 148,5 mm-t adnak meg, mert oldalra befér egy 12 cm-es venti és akkor már tényleg csak 148,5 mm-es hűtő fér bele. Viszont ha nincs ott ugye akkor magasabb is befér. A gyártó biztosra megy ezért ad meg ekkora méretet."
Hát, ha ti mondjátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!