Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme 8-ról 12 esetleg...

Van értelme 8-ról 12 esetleg 16 GB-ra bővíteni a memóriát?

Figyelt kérdés

i7-3770k

GTX 970

Jelenleg 8 GB van a gépben, érdemes bővíteni?

2014. dec. 7. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy használsz-e olyan programot, ami igényli.
2014. dec. 7. 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Attól függ mire akarod használni, de tapasztalatok szerint otthoni asztali gépbe 8-nál több nem igen kell.

Ha esetleg sok nagy memóriaigényű programot futtatnál egymás mellett, vagy egy állandó SQL szervert akkor lenne.

2014. dec. 7. 12:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha csak játszol, akkor semmi értelme, De ha renderelsz, videót vágsz, tervezőprogramokat használsz (pl. AutoCAD), akkor van értelme.
2014. dec. 7. 12:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezt könnyen eldöntheted ha játszol csak akkor nem.

Ha viszont olyan munkára használod ami igényli akkor észre fogod venni, hogy szükség van rá. Kapcsold ki a lapozófájlt és kezdj el dolgozni. Nézd a memóriahasználatot! Ha 7GB fölé megy akkor elgondolkodhatsz a bővítésen. Egyéb esetben pénzkidobás.

2014. dec. 7. 12:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Előbb-utóbb szükség lesz rá, ugyanis informatikusnak készülök... de egyenlőre játékra van a gép. Hát akkor nem jutottam előrébb :)
2014. dec. 7. 13:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Az informatikus egy C2D-s 4 éves laptopon 2 GB RAM-mal is informatikus.

Bővíteni nincs értelme, még pár évig bőségesen elég a 8 GB.

G.

2014. dec. 7. 14:29
 7/9 anonim ***** válasza:
már bocsánat, de informatikusnak készülsz és egy alap kérdés miszerint mennyi memória kell egy általad használt gépbe nem tudni ..:D nem kötekedésnek szántam :) én mérnök infóra jártam ha még nem kezdted el alap tudás nélkül rohadt nehéz :)
2014. dec. 7. 14:30
 8/9 Gábor_79 ***** válasza:

Én megtettem a hecc kedvéért, de alap felhasználási szinten így sem tudom rávenni, hogy 3 GB-nál többet használjon. Legfeljebb, ha RAM disket használsz, akkor többől gazdálkodhatsz, de ha nem akarsz minden alkalommal a nulláról indulni, akkor betöltöd az előző mentés tartalmát, de az igen sok idő.

A sok memóriát fogyasztó böngészőknél hasznos, hogy akár 50 oldalt is megnyitva tarthatsz, vagy én például a µTorrent használatához több memóriát rendeltem, a lemezműveletek csökkentése miatt, bár nem nagy a változás.

Egyébként felesleges, mert érdemi változást nem tapasztalsz, legfeljebb a korábbi válaszokban említett programok használatában. Azt hiszem a PhotoShop is szereti a több memóriát, persze azt is tudni kell használni.

2014. dec. 7. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 A photoshop is csak akkor eszik sokat ha nagy projekten dolgozol. "Normál" dslr képeknél sem eszik annyit. Ellenben ha plakátot csinálsz akkor egy 10GB-ot is felhasznál.
2014. dec. 7. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!