Van értelme 8-ról 12 esetleg 16 GB-ra bővíteni a memóriát?
i7-3770k
GTX 970
Jelenleg 8 GB van a gépben, érdemes bővíteni?
Attól függ mire akarod használni, de tapasztalatok szerint otthoni asztali gépbe 8-nál több nem igen kell.
Ha esetleg sok nagy memóriaigényű programot futtatnál egymás mellett, vagy egy állandó SQL szervert akkor lenne.
Ezt könnyen eldöntheted ha játszol csak akkor nem.
Ha viszont olyan munkára használod ami igényli akkor észre fogod venni, hogy szükség van rá. Kapcsold ki a lapozófájlt és kezdj el dolgozni. Nézd a memóriahasználatot! Ha 7GB fölé megy akkor elgondolkodhatsz a bővítésen. Egyéb esetben pénzkidobás.
Az informatikus egy C2D-s 4 éves laptopon 2 GB RAM-mal is informatikus.
Bővíteni nincs értelme, még pár évig bőségesen elég a 8 GB.
G.
Én megtettem a hecc kedvéért, de alap felhasználási szinten így sem tudom rávenni, hogy 3 GB-nál többet használjon. Legfeljebb, ha RAM disket használsz, akkor többől gazdálkodhatsz, de ha nem akarsz minden alkalommal a nulláról indulni, akkor betöltöd az előző mentés tartalmát, de az igen sok idő.
A sok memóriát fogyasztó böngészőknél hasznos, hogy akár 50 oldalt is megnyitva tarthatsz, vagy én például a µTorrent használatához több memóriát rendeltem, a lemezműveletek csökkentése miatt, bár nem nagy a változás.
Egyébként felesleges, mert érdemi változást nem tapasztalsz, legfeljebb a korábbi válaszokban említett programok használatában. Azt hiszem a PhotoShop is szereti a több memóriát, persze azt is tudni kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!