Normális ez egy AMD FX 8320 processzornál?
Ma érkezett meg a proci,egy FX 6300-ast váltott.
Egyből beszereltem a gyári hűtővel felhúztam 3.7GHz-re és játék alatt(Battlefield 4)kb 54-55fokon üzemelt,persze jó hangos volt a hűtő.
Most sikerült beszereznem egy DeepCool ICE EDGE 400 FS hűtőt rá,általános használatkor(net,skype stb) 29fokon tartja a procit,ami nagyon jó szerintem,de ha mondjuk csinálok egy 100%-os pörgetést(HeavyLoad program) akkor felmegy akár 60fokra is 30perc után,ja és maradt a proci 3.7Ghz-en,nem húztam tovább...
Most akkor a hűtő kevés a tuninghoz?
Mert én azért vettem rá,hogy legalább 4Ghz-ig húzhassam és 60fok alatt maradjon.Egyáltalán érdemes,van értelme húzni az alap órajelen? GTX 660 2GB és 8GB DDR3 1333-as társaságában dolgozik.
Hát tudom a BF4 nem fogja mind a "8 magot" leterhelni 100%-ra, legfeljebb csak az első "4 magot" olyan 70-90% körüli értékre.
Tehát ez azt jelenti hogy mivel az AMD 4 modulból és 8 feldolgozó szálból áll, így csak "az első 2 modul" pörög, így a másik kettő nem melegíti fölösbe a cuccot.
100%os használatnál, tehát amikor minden mag meg van terhelve rendesen, akkor a 60 fok az igen is jónak számít.
GTX660hoz pedig nem kell 4 GHz, ott elég az alap már.
Nekem is egy szinte vadi új FX 8320-am van, és mindenre elég alap órajelen. Felesleges húzni. Nekem Far Cry 4 alatt kb 65-70 fok között mozog, ami szerintem még elfogadható.
Egyszer volt úgy, hogy lejjebb vettem a hűtést, (45%-ra) akkor már szaggatott a játék. Ilyenkor 78 fokra ment fel.
Hűtőm: CM Seidon 120V
Ne felejtsük el, hogy ez a játék mind a 8 magot használja kb 45%-on stabilan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!