Mennyit érdemes szánni egy ilyen PC-re, hogy kb.5 évig kihúzza úgy, hogy ne nyúljak hozzá?
Először is leszögezném, hogy no játék, mert konzol mellé kell, PS4 mellé, ezért játék maximum ha megkívánom a jó öreg counter strikeot, vagy maximum a Battlefield 3, mert az nincs PS4, illetve Far Cry 3 max.
De ennél nagyobbak szinte soha nem lennének rajta, mert ahogy lassan kezdenek jobbnál jobb játékok jönni konzolra, úgy ezekkel már miért játszanék mikor ott a konzol jobbnál jobbakkal.
Ezért a fő dolgok, amikre kell:
Net, word, sony vegas, photoshop, skype, kapcsolattartás, videónézés, filmezés.
Nem tudom mennyit kell költenem egy ilyenre, hogy bírja legalább 5 évig.
szerintem bőven elég ha beruházol 100-110e forintot,ennyi pénzből már márkás alkatrészekből tudsz alkotni egy közép kategoriás gépet,ha jól megválogatod az alkatrészeket,és nem hagyták ki az anyagot sem belőle bőven ki bír 5 évet,de persze ezt is szerzizelni kell,vagy legalábbis évente rendesen kipucolni az egészet.
Az meg egy más kérdés hogy milyen gyorsan fejlődik a technika,és meg fog-e ez a gép felelni az elvárásaidnak pl. 4 év múlva.
Ide egy i5/i7 alapú konfig egy 30-40 körüli z97-es lappal és 8-16 gb ram-mal elég lenne.
Ehhez még egy jó 140mm-es 20000 alatti léghűtés biztosítja tuning potenciált és a halk működést.
VGA-ból egy MSI R9 280x Gaming/GTX 770 Gaming elég jó ahhoz, hogy 5 év után ne essen ki teljesen a középkategóriából, ha a jövőben mégis megtetszene egy PC-s játék. És még a hűtése is halk.
Házból egy 20k körüli jó lenne pl. Fractal Design Core 3000 USB3.0
Tápegyeséből egy XFX TS 650w.(27k) Magas hatásfokú, jó minőségű tápegység 5év garanicával, Seasonic belsővel.
SSD: Samsung 850 Pro (tetszőleges kapacitás)
HDD: WD Caviar Blue (tetszőleges kapacitás)
Kb 300k+HDD/SSD
De amit utolsó írt, az egy akkor marhaság, már bocsi.
Ennyi pénz egy PC-re még korántsem kell, 20 ezres gépház...., SSD mondjuk mi a szarnak, arra hogy tegyek egy 20 perces videóba egy intro-outrot, meg trollfészt nézzek, meg facebook, meg word, photoshop, na ne nevettess.
Egy gamer gép nincs annyi, 250-ből kijön egy i5, 8GB, r9 270x, 120GB SSD, egy 2TB vinyó, és a többi, egy év múlva meg még egy r9 270x és a kettő már odavág egy 290-esnek is, akkor szerinted pont konzol mellé kéne 300 ezres gép?
150 esetleg.
Max. annyi az igaz, hogy mivel én írtam, hogy 5 év, ezért te 5 évre terveztél, de mondtam, hogy nem játékra kell, játék az előbb-utóbb semmi nem lenne rajta, a BF3-at meg a többit azt meg elviszi egy 150k gép is, persze szerintem 2-3 év tehetek bele újat, de 300 akkor is rengeteg pénz, és ráadásul konzol mellé....áhh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!